Dagur Sigurdsson

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff
SVE SE ZNA

Izbornik Hrvatske objavio konačni popis, otpao još jedan reprezentativac: ‘Ovo nije odluka protiv nekih igrača‘

Tko će od njih naći svoje mjesto u zapisniku prve utakmice, Sigurdsson će odlučiti nakon zadnjeg treninga
Piše: Dražen Pinević/SNObjavljeno: 12. ožujak 2024. 18:42

Završene su mini pripreme reprezentacije za olimpijske kvalifikacije u Hannoveru od četvrtka do nedjelje. Reprezentacija danas putuje u Njemačku, trenirat će navečer, u četvrtak je očekuje start turnira protiv Austrije. Prvi put Dagur Sigurdsson je birao i izabrao povesti 21 igrača na turnir koji nas čeka u Njemačkoj. Treba reći da za utakmicu može prijaviti 16 igrača, da ih tijekom turnira može mijenjati pet. Tako da je 21 realna brojka s obzirom na situaciju koja je očekivano problematična uoči ovakvih akcija kada je najteže skupiti zdrave i spremne igrače.

Ukratko, Filip Ivić je otpao zbog problema s okom, pa je naknadno kao treći vratar pozvan Pilipović iz Schaffhausena, tim prije jer je Kuzmanović pod virozom, a nikad se ne zna... U momčadi su ostali Vistorop i Grahovac kojih nije bilo u Njemačkoj, uz Ivića nema Tomislava Kušana koji je igrao na Euru i ostaje na popisu rezervi, dok na njegovo mjesto uskače Nikola Grahovac. Domagoj Duvnjak nije bio u Zagrebu, reprezentaciji će se zbog privatnih obveza priključiti tek u Hannoveru. I to je popriličan problem za Sigurdssona, no drugačije nije išlo. Od ranije nema Davida Mandića, Marka Kopljara, Luke Stepančića...

Kako je Dagur Sigurdsson zadovoljan s ovih nekoliko dana u Zagrebu uoči puta u Hannover?

- Zadovoljan sam, vrlo pozitivno. Može se vidjeti dobar sklad u momčadi i činjenica da su svi uzbuđeni zbog nastupa. Imamo mogućnost otići na OI, čeka nas i SP. Pred nama je dug put. Nije važno igraš li pet ili 180 minuta, jer moramo biti momčad i trebao sve igrače. Imali smo turbulentno razdoblje, mnogi su igrali utakmice još za vikend, dugo putovali, nismo imali previše vremena za promjene i jako je važno da budemo momčad, da imamo dogovor i disciplinu koja to drži. Čekaju nas tri zahtjevne utakmice, sve što smo pokušali je osvježiti igrače za njih i vjerujem da će biti OK. Imam ideju kako to ostvariti - kaže hrvatski izbornik.

Nadodao je:

- Imao sam težak zadatak odabrati igrače i ovo nije odluka protiv nekih igrača, već samo moje mišljenje za turnir koji nas očekuje. Ovaj izbor nema nikakvog utjecaja na budućnost. Vodimo 21 igrača, imamo manjih ozljeda tako da smo bili prisiljeni kompletirati se na najbolji mogući način - zaključio je Sigurdsson.

Objektivno, velikih promjena nema, hoće li ih biti vidjet ćemo na terenu kada krene utakmica protiv Austrije koja je vjerojatno i najvažnija koju ćemo odigrati u Hannoveru. Nismo bili u Tokiju prije tri godine, vrijeme bi bilo za povratak pod krugove.

Podsjećamo da put do Pariza vodi preko Austrije, Njemačke i Alžira. Prvi su na redu Austrijanci, 14. ožujka u 20.15 sati. Nakon toga slijedi dan predah pa 16. ožujka u 14.30 sati susret protiv domaćina Njemačke. Posljednji nastup Hrvatska ima 17. ožujka u 16.45 sati s Alžirom. Dvije najbolje reprezentacije stječu pravo nastupa na olimpijskim Igrama u Parizu.


Popis hrvatske muške seniorske reprezentacije:

DOMINIK KUZMANOVIĆ, RK NEXE

MATEJ MANDIĆ, RK ZAGREB

KRISTIAN PILIPOVIĆ, KADETTEN SCHAFFHAUSEN

MARIN JELINIĆ, OTP BANK PICK SZEGED

LOVRO MIHIĆ, SPR WISLA PLOCK

FILIP GLAVAŠ, RK ZAGREB

MARIO ŠOŠTARIĆ, OTP BANK PICK SZEGED

DOMAGOJ DUVNJAK, THW KIEL

IGOR KARAČIĆ, INDUSTRIA KILECE

LUKA CINDRIĆ, CS DINAMO BUKURESTI

FILIP VISTOROP, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN

ZVONIMIR SRNA, RK ZAGREB

TIN LUČIN, SPR WISLA PLOCK

JAKOV GOJUN, RK ZAGREB

MARKO MAMIĆ, SC DHFK LEIPZIG

IVAN MARTINOVIĆ, MT MELSUNGEN

MATEO MARAŠ, TATABANYA KKFT

LUKA LOVRE KLARICA, RK ZAGREB

MARIN ŠIPIĆ, HC KRIENS- LUZERN

VERON NAČINOVIĆ, MONTPELLIER HB

NIKOLA GRAHOVAC, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN


Stručni stožer:

DAGUR SIGURDSSON, IZBORNIK

DENIS ŠPOLJARIĆ, TRENER

VALTER MATOŠEVIĆ, TRENER VRATARA

ŽELJKO KERCEL, FIZIOTERAPEUT

JOSIP REŽIĆ, FIZIOTERAPEUT

DOMAGOJ GAJSKI, DOKTOR

ANTE ROTIM, DOKTOR

IVICA UDOVIČIĆ, DIR. NACIONALNIH SELEKCIJA

IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER

ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

ZORAN ČULK, VIDEO ANALIZA

Linker
03. svibanj 2024 01:01