Hrvatski izbornik Goran Perkovac

 ANTE CIZMIC Cropix
LIDERSKA GESTA

Jaka poruka bivših reprezentativaca nakon potopa Hrvatske: ‘Izborniku na ovom potezu - kapa do poda!‘

‘Volio bih da je ovo samo škola koja jednostavno se mora proći‘, kaže Goran Šprem
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. siječanj 2024. 17:41

Goran Šprem u analizi nakon poraza od Islanda prvo je prokomentirao reakciju izbornika Gorana Perkovca koji je na sebe preuzeo odgovornost.

- Bilo je to liderski kao što bi svaki izbornik trebao. Na tome mu kapa do poda. Podržavam ga jer je donio nešto novo u reprezentaciju. Volio bih da je ovo samo škola koja jednostavno se mora proći. On i Savez će morati dati odgovore je li ovo dovoljno dobro ili nije i što ćemo u budućnosti. Imamo ispred sebe kvalifikacije za Olimpijske igre koje još nismo osigurali, za godinu dana je Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj za godinu dana i nemamo vremena. Imamo igrače koje smo isprofilirali, jasne probleme koji su nam se javljali i na tome moramo početi hitno raditi.

Kao i u prethodnim utakmicama opet se dogodio veliki pad u igri.

- Ono što me jako brine su te crne rupe koje nam se događaju nekoliko utakmica za redom, a to je pitanje glave.

Na koncu, polufinale je ostalo daleko.

- Rezultatski je apsolutni neuspjeh, ali dobili smo mlade igrače i golmane. Ta mladost mora dobiti priliku, koristiti je i preuzeti odgovornost na sebe. Želim da shvate da imaju nestvarno velik potencijal, ali to ovisi o njima - poručio je Šprem.

Jakov Gojun u prvi plan istakao je tehničke greške.

- Ugasili smo se, a to si nismo smjeli dozvoliti. Ne možeš igrati rukomet ako imaš toliko tehničkih grešaka uz to što je Kuzma obranio deset lopti od kojih je osam bilo zicera. Da nije bilo njega bila bi velika razlika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:23