Ivano Balić i Nikola Karabatić

 JOSKO PONOS/CROPIX
‘TEŠKO JE JEDNOG IZDVOJITI‘

Karabatić odgovorio tko su najbolji rukometaši u povijesti. Izdvojio je čak trojicu Hrvata

Jedan od najtrofejnijih rukometaša danas će vjerojatno odigrati zadnju utakmicu u LP
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2024. 14:41

Ako PSG ne napravi pravo malo čudo i ne nadoknadi osam golova razlike iz prvog susreta s Barcelonom, jedan od najboljih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić večeras će odigrati svoju posljednju utakmicu u Ligi prvaka, natjecanju koje je osvajao u tri navrata s tri različita kluba (Montpellier 2003., Kiel 2007., Barcelona 2015.).

Tim je povodom francuski reprezentativac, koji na koncu ove sezone ide u mirovinu, dao veliki intervju za Mundo Deportivo u kojem se osvrnuo na brojne teme, a progovorio je i o svojim igračkim uzorima.

Kao odgovor na pitanje tko su za njega najbolji rukometaši u povijesti, među njima je nabrojao i čak trojicu Hrvata!

- Teško je reći samo jedno ime. Jedan od mojih idola uvijek je bio Stefan Lövgren. Obožavao sam ga gledati dok sam bio mali, ali tu ima još puno igrača, poput Enrica Masipa, Patrika Ćavar, Jacksona Richardsona, Ivana Balića, Mikkela Hansena, Thierryja Omeyera, Arpada Šterbika, Olafura Stefanssona, Petra Metličića i Magnusa Wislandera - kazao je Karabatić pa nastavio:

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

- Jako sam sretan što sam ih sve upoznao. Živio sam kroz puno rukometnih era i ima tako puno jakih igrača tako da ne mogu izdvojiti samo jedno ime.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 14:42