Domagoj Duvnjak

 ANTE CIZMIC Cropix
REMI KAO PORAZ

Kauboji otkinuli bod svjetskim prvacima! Ali za četvrtfinale SP-a treba nam čudo nad čudima

Luka Cindrić imao je loptu u rukama sekundu prije kraja. Nažalost, nije pogodio prazan gol.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 22:10

DANSKA - HRVATSKA 32:32 (15:16)

MALMO Arena. Gledatelja 12.500. Suci: Garcia i Marin (Španjolska)

HRVATSKA: Slavić, Šunjić (6); Mihić, Duvnjak, Gojun, Kraljević, Šarac 2, Karačić 3, Musa, Šebetić, Cindrić 5, Martinović 4, Šušnja, Šipić 9, Glavaš 8 (6), Jelinić 1. Izbornik Hrvoje Horvat

DANSKA: N. Landin (8), Moller; M. Landin 1, Jakobsen 3, Saugstrup 1, Lindberg, Gidsel 4, Mensah, Hansen 8 (6), Jorgensen 1, Plogv 4, Damgaard, Holm, Hald, Hoxer, Pyttlick 10. Izbornik Nikolaj Jacobsen.

SEDMERCI: Hrvatska 6 (6), Danska 6 (6)

ISKLJUČENJA: Hrvatska (Musa 10, 38, Duvnjak 12, 35, Glavaš 30, Karačić 44, Šarac 45, klupa 47), Danska (M. Landin 18, Pyttlick 19, Mensah 36, Gidsel 46, Saugstrup 49)

Hrvatska nije izgubila od Danske. Izgubili smo bod od španjolskih ‘plaćenika‘ IHF-a. Igrali smo svoju najbolju utakmicu u Malmou, ali nema te sile koja s njima može igrati u takvom okruženju kakvo je IHF napravio u Malmou. Nismo toliko jaki da bi se mogli nositi i s Dancima i njima naklonim sucima, ali to je tako, valjda će shvatiti i oni koji su uvjereni u drugačije. Bod nam ne znači previše, ali možda dođe dobro za OI kvalifikacije. Zaslužili su pljesak u četvrtak.

Danska je uvijek motiv sama po sebi. Još kada je dvorana ispunjena protivničkim navijačima, to svakako budi inat u našim igračima da pokažu da ono protiv Egipta nije bila prava slika. I baš tako je bilo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Nije lako igrati obranu protiv Danaca, primili smo 15 golova prvi dio, bilo je tu rupa, ali sve u svemu dečki su dali sve od sebe. Danci su jako brzi i svaki slobodni prostor za njih je jednostavno višak. No, naš napad je odgovorio puno bolje nego danski, igrao je savršeno prvo poluvrijeme u kojem je totalno razmontirao dansku obranu. Zabili smo Dancima 16 komada i to je za svaku pohvalu, posebno dionice koje su u tome odigrali Luka Cindrić i Marin Šipić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Nažalost moramo se dodirnuti sudaca koji su kao bili autoritativni, ali su Dance pomalo vraćali u utakmicu. Zaboravili su dosuditi faul na Cindriću i penal, pa na Karačiću, onda su nam uzeli čisto otetu loptu Gidselu, a na kraju poluvremena su im dosudili penal, makar je dansko krilo nagazilo Filipa Glavaša, a ne suprotno. Još je Glavaš i isključen, pa smo drugo poluvrijeme startali s manje igrača. Nažalost to se moglo očekivati i ustvari bilo je smiješno. Sve se to naravno događalo kada je Hrvatska povela 12:8, kada je Jacobsen morao time outom zaustaviti pad svog tim. On nije uspio, ali Španjolci jesu i Danska se vratila u igru makar je bila na konopcima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Hrvatska je počela sa 5-1, na golu sa Slavićem koji nije uspio uloviti ništa, da bi ga nakon toga zamijenio Šunjić. Falio je jaki faul, ali nije lako poloviti Dance, a Duvnjak je dobro prošao sa dvije minute kada je opalio Gidsela po licu i prošao bez crvenog na kojem su Danci ‘sportski‘ inzistirali. No, zanimljivo, makar se Duvnjak ispričao vrlo očito, jer nije namjerno udario Gidsela, ovaj pristojni Danac je odbio ruku isprike. I to je bio dokaz nečega.

Napadački smo rašili Dance, ostavljali smo dobrom disciplinom Cindića na širokom prostoru s danskom sredinom obrane, a on je to sjajno koristio. Kada su krenuli naprijed, spustio je loptu na Šipića. Počeli smo s jednom izmjenom obrana – napad ili preciznije Duvnjak – Šarac, a poslije smo igrali čak i sa dvije, jer ušao je u napad Šipić, što nam je nosilo određene probleme u vraćanju, ali nam Danci na sreću nisu to skupo naplatili. Vodstvo 16:15 bilo je najbolje poluvrijeme Hrvatske na ovom SP i kamo li lijepe sreće da smo tako ušli u utakmicu protiv Egipta prije nekoliko dana u Jonkopingu.

Jacobsen je okrenuo Dansku za Hrvatsku, Hansen je šarao po pozicijama iz vana, a Pyttlick je bio lijevi vanjski i treba reći da je s time pogodio. No, suci su početkom nastavka uzeli Hrvatskoj čiste dvije lopte, ničim izazvani, isključili Duvnjaka i Danska je ulovila egal na 18:18. Naravno, tada i Landin obranio neke nemoguće lopte. Lomili su nas polako i sustavno, no nismo se predavali. I to je najbolja stvar kojom tim može odgovoriti.

image
ANTE CIZMIC Cropix

No, uspjeli su nas slomiti nakon 42 minute prvim vodstvom od 22:21 nakon kojeg je Horvat pozvao time out. Ali ni tad do kraja, makar su krenula uzastopna isključenja Musa, Karačić, Šarac, klupa… Cirkus! Sjajno je bilo vidjeti kako Duvnjak traži podršku navijača s tribine, a dečki ne odustaju.

No, Danci su desetim golom Pyttlicka 3.5 minuta prije kraja poveli i Horvat je zvao time out. Mikkel Hansen nam je zabio penal za vodstvo, Karačić je zabio egal. Danska time out, 12 sekundi do kraja, Jakobsenu je ispala lopta i završilo je egalom.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Dakle, za plasman u četvrtfinale s drugog mjesta, Egipat će nam morati jako pomoći ogromnom pobjedom protiv Danske, morat ćemo jako "nabiti" gol-razliku na Bahreinu i Belgiji... Sve u svemu, čudo nam treba...

Tablice omogućuje Sofascore


PRIJENOS UŽIVO:

GOTOVO JE! Hrvatska sada ima isti međusobni omjer s Danskom, ali i bitno lošiju ukupnu gol-razliku koja će odlučivati...

Tablice omogućuje Sofascore

60‘ - Solo-akcija Karačića za 32:32! 12 sekundi prije kraja Danci zovu time-out... Uspjeli smo oteti posjed Dancima, na kraju je Cindrić gađao s centra i prošla je lopta par centimetara iznad grede... Kakva šteta! Ali sve pohvale Kaubojima na trudu i lavovskoj borbi!

59‘ - Zabija Hansen iz sedmerca za 32:31 Danske. Drama nad dramama...

57‘ - Deveti Šipićev gol! Kakva golčina i kakav igrač!

56‘ - Pytlick probija našu obranu, Danska opet vodi. Time-out Hrvatske.

55‘ - Šarac za 30:29! Igrat se gol za gol, Jakobsen pogađa za 30:30.

54‘ - Šipićev osmi gol! Krasan suhi list preko Landina... Zabija i Jorgensen.

image
ANTE CIZMIC Cropix

53‘ - Zabija Šipić! Kupi jedan otpadak i zabija s crte za 28:27! Pytlickov osmi gol za novi egal.

52‘ - Šunjić još jednom brani! Kakva drama u Švedskoj pred 10 000 Danaca...

51‘ - Plogv Hansen donosi novo izjednačenje.

50‘ - Kontra Hrvatske i Martinović zabija za vodstvo 27:26!

49‘ - Dvije prevažne Šunjićeve obrane! S tim da je Saugstrup Jensen pogodio u glavu našeg vratara, to će morati biti dvije minute... Gledaju suci snimku da vide kako će ga sankcionirati. To je i potencijalan crveni karton. Ne, bit će to samo dvije minute isključenja.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

48‘ - Glaaaavaaaaš! Ponovno nepogrešiv sa sedam metara! 26:26.

47‘ - Pytlick zabija za novih plus jedan. Musa na klupi dobiva dvije minute isključenja zbog krive izmjene.

46‘ - Fenomenalni Martinović! Opet pogađa iz teške pozicije, traje drama u Švedskoj.

45‘ - Nova solo-akcija Ivana Martinovića! Ali potom Šarac nogom zaustavlja udarac na prazan gol i dobiva dvije minute isključenja. Hansen pogađa za pet do pet iz sedmeraca.

image
ANTE CIZMIC Cropix

44‘ - Isključenje Igora Karačića, a Hansen zabija sa sedam metara. Razigrala se Danska.

43‘ - Glavaš! Senzacionalno pogađa s krila ‘kroz uši‘ Niklasu Landinu! 23:23.

42‘ - Karačić pod prekršajem! Danska odmah kažnjava iz kontre dok na suprotnoj strani Karačić leži na parketu.

42‘ - Hansen zabija iz sedmerca za vodstvo Danske 22:21, danski navijači u deliriju. Horvat zove time-out.

image
ANTE CIZMIC Cropix

40‘ - Pytlick opet uzvraća na nepostavljenu našu obranu.

39‘ - Glavašev šesti gol! Peti iz sedmerca, nemoćan je Landin protiv Glavaša...

38‘ - Kakav gol Ivana Martinovića! Solo-akcija iz iznimno teške pozicije s čuvarom na leđima pogađa sjajno za 20:19! Zabija opet Jakobsen. 20:20.

37‘ - Hansen uzvraća izvana za izjednačenje.

36‘ - Još jednom Glavaš sa sedam metara!

image
ANTE CIZMIC Cropix

35‘ - Zabijaju Jorgensen i Gidsel za 18:18. Nervoza je prisutna na našoj klupi... Duvnjak je na klupi dobio isključenje! U najmanju ruku čudna odluka španjolskih sudaca.

33‘ - Evo opet Šipića, šesti njegov gol!

31‘ - Evo nas i na početku drugoga dijela... Zabija Šipić, ali zabija i Pytlick.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Fantastično su Kauboji odigrali ovu dionicu, lavovski je posao odrađen protiv aktualnih svjetskih prvaka. Cindrić je povukao s četiri brza gola, priključio mu se u realizaciji i Šipić, a Glavaš je triput iz sedmerca probio Landlina. Pri kraju je našim rukometašima popustila koncentracija pa su Danci na predah otišli s njima prihvatljivih minus jedan.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

30‘ - Glavaš radi prekršaj na Jakobsenu tri sekunde prije kraja, to su dvije minute za Glavaša, a Hansen zabija iz sedmerca za konačnih 15:16 na kraju poluvremena.

30‘ - Top Luke Cindrića izvana! Peti njegov pogodak za plus dva Hrvatske...

29‘ - Karačić! Prvi današnji pogodak dosadašnjeg najboljeg hrvatskog strijelca! Ali s krila ekspresno uzvraća Plogv Hansen.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

28‘ - Hansen je razigrao Saugstrup Jensena koji s crte probija našu obranu...

27‘ - Izgubili smo loptu u napadu, ali smo ekspresno vratili posjed i zabija opet Glavaš!

26‘ - Pytlick prolazi kroz našu obranu i zabija za minus jedan. Izbornik Horvat zove time-out.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

25‘ - Gidsel iz kontre pogađa za minus dva.

24‘ - Hansen zabija iz sedmerca za 13:10.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

23‘ - Jelinić! Pogađa s krila i evo i njega na popisu strijelaca.

22‘ - Gidsel smanjuje na minus tri.

image
ANTE CIZMIC Cropix

21‘ - Danska zove time-out, izbornik Jacobsen još nije pronašao pravi odgovor na kombinatoriku hrvatskih rukometaša.

20‘ - Brani Šunjić, a zatim Glavaš postiže treći gol iz sedmerca! Četiri razlike za Hrvatsku, zasad sve izgleda fenomenalno... Evo još jedne Šunjićeve obrane!

18‘ - Četvrti Šipićev gol! Evo nas na 11:8, fantastično igraju Kauboji...

image
ANTE CIZMIC Cropix

17‘ - Bravo, Šipiću! Pokupio je izgubljenu loptu i poentirao za novih plus dva!

16‘ - Glavaš! Ponovno je siguran sa sedam metara.

15‘ - Pytlick uslijed pasivnog napada pronalazi rupu u našoj obrani za 8:8. Na vrata će Mate Šunjić.

14‘ - I opet Šipić! Pronašao ga je lucidni Cindrić i opet smo na plus jedan.

13‘ - Šipić! Vrlo važan pogodak u trenucima dok imamo čovjeka manje! Ali ekspresno izjednačuje Gidsel... 7:7.

image
ANTE CIZMIC Cropix

12‘ - Plogv Hansen dodaje još jedan poen za novo izjednačenje.

12‘ - Dugo leži Gidsel na parketu, Duvnjak ga je udario u prsa i zaslužio isključenje... Naš mu je kapetan pružio ruku i nastojao se iskreno ispričati, no danski rukometaš samo ga je hladno ignorirao.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

11‘ - Plogv Hansen s krila vraća na minus jedan.

9‘ - Sjajna akcija Kauboja! Martinović je pronašao Šarca na crti koji iz teške pozicije zabija za 6:4!

image
ANTE CIZMIC Cropix

8‘ - Još jednom Cindrić! Bomba izvana za četvrti njegov zgoditak!

7‘ - Mlađi brat Landin, Magnus, s krila pogađa za izjednačenje.

6‘ - Glavaš iz sedmerca! Rutinski je svladao jednog od najboljih vratara svijeta Niklasa Landina.

image
ANTE CIZMIC Cropix

5‘ - Sjajni Cindrić!!! Brza kontra i razgoropadio se Cindra... Ajmooo!!!

4‘ - Trajao je pasivan napad, Hansen je šutirao više iz očaja i nažalost pogodio.

3‘ - I opet Cindrić! Evo nam i prvoga vodstva večeras.

image
JOHAN NILSSON/TT Afp

2‘ - Ciiiindriiiiiić! Iz teške pozicije gađa Luka i ulazi to od bloka u mrežu...

1‘ - Pytlick odmah na startu probija našu obranu za 1:0 Danske.

20.30: Počeo je susret u Švedskoj... sretno, Kauboji!!!


>>> Na tribinama je već počelo zagrijavanje, naši su navijači sjajno raspoloženi i puni optimizma! Ipak, treba reći i da su daleko mnogobrojniji danski fanovi koji su u dvoranu pristigli kao da se igra u Kopenhagenu...

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix

Linker
27. travanj 2024 06:39