ANTE CIZMIC Cropix
POTPISAO NA DVIJE GODINE

Klub objavio zašto je doveo hrvatskog playmakera iz Dinama: ‘Treba nam igrač za provođenje trenerove filozofije‘

‘Svjesni smo kako je bio ozlijeđen u prošlosti, prošao je zahtijevne liječničke preglede‘
Piše: HinaObjavljeno: 08. srpanj 2024. 10:47

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić prešao je iz rumunjskog Dinamo Bukurešta u mađarski Veszprem s kojim je potpisao ugovor na dvije godine uz mogućnost produženja na još dvije.

Ondje ga je sa sobom poveo katalonski trener Xavi Pascual koji mu je bio trener u Dinamu, a koji ga je i nekoliko sezona ranije bio doveo u Barcelonu.

"Nakon što smo dogovorili dolazak Pascuala postalo je jasno da mu treba još jedan igrač koji bi na poziciji vanjskog proveo njegovu igračku filozofiju. Uprava je stoga odlučila dovesti hrvatskog razigravača", priopćio je Veszprem.

Cindrić je prije tri dana napunio 31 godinu. Prošlu sezonu je proveo u Dinamu s kojim je osvojio rumunjsko prvenstvo i kup, te zauzeo četvrto mjesto na završnom turniru Europske lige. U Bukurešt otišao nakon što je Barcelona raskinula ugovor s njim.

"Svjesni smo kako je Luka bio ozlijeđen u prošlosti, pa je prije potpisa ugovora prošao zahtijevne liječničke preglede nakon kojih su liječnici ustanovili da je sve u redu", izvijestio je Veszpremov izvršni direktor Csaba Bartha.

Cindrić igra za reprezentaciju Hrvatske od 2014. godine. S njom je na Europskim prvenstvima osvojio brončanu medalju 2016. i srebrnu medalju 2020.

Veszpremu će se priključiti nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Linker
05. rujan 2024 11:39