Ćamila Mičijević

 GORAN SEBELIC Cropix
BOLJE OD CRNOGORKI

‘Kraljice šoka‘ ohrabrene pobjedom dolaze na Svjetsko prvenstvo, ali jedna stvar nam je dala za misliti

Hrvatske rukometašice su s 26:25 pobijedile Crnu Goru
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. studeni 2023. 20:07

Hrvatska je pobjednik Croatia Cupa u istarskom Novigradu. S dvije pobjede idemo prema SP pokušati izboriti plasman u kvalifikacije za OI. Ohrabrenje je pobjeda protiv Crne Gore (26:25) koja bi nam trebala biti protivnik u drugom krugu. Makar, obrana Crnogorki nam je dala za misliti.

Utakmica Hrvatske i Crne Gore bila je finale Croatia Cupa nakon što su u prva dva dana obje reprezentacije uvjerljivo svladale Kongo. Otežavajuća okolnost utakmice je bila činjenica da je vjerojatan susret ove dvije selekcije u drugom krugu skorašnjeg SP, pa se pokušavalo povući ručnu koliko se moglo, makar realno između te dvije reprezentacije nema puno nepoznanica.

Tandem Grbić - Pletikosić

Bilo je jasno da će s obzirom na izostanak četiri važne igračice, Crnoj Gori obrana biti glavni adut i treba reći da su gošće propisno lupale po našim igračicama, na sreću bez posljedica. I treba dodati da je bez obzira na to naš napad djelovao šuterski raspoloženo, da je u njemu bilo puno dobrog.

U obrani toliko dobrog nije bilo, ali uvijek je tu Tea Pijević da pomogne. Tako je bilo i ovaj put. Crna Gora je s tandemom Grbić - Pletikosić brzinom radila dosta problema našoj obrani, izborila čak sedam sedmeraca, što je s obzirom da mi nismo imali nijedan bila njihova prednost. Ali, Tea Pijević je dva sedmerca skinula i skratila zalet Crnogorkama koje su u nadigravanju imale manje šanse.

Hrvatska je bila bez Bešen, Stele Posavec i Dore Kalaus, u ekipu su ušle Japundža, Petika i Kapitanović kojih u prvom susretu s Kongom nije bilo. Obrvan će od njih ukupno 22 odrediti 20 igračica za nastup u Švedskoj. Sjajan uvod u utakmicu imala je Ćamila Mičijević, Crnogorke su igrale gol za gol, dok su naše sa 4:0 nakon 8:9 prvi puta odvojile i tu prednost čuvale do kraja prvog dijela susreta.

U petak sa Senegalom

U tom ritmu nastavljeno je drugo poluvrijeme, ali s vremenom je naš napad počeo griješiti, crnogorska obrana se nametnula i umjesto mirne igre gledali smo uzbudljivu završnicu. No, treba reći da je Obrvan nastojao svima dati priliku, što naravno ne može dati čistu sliku. I tako malo pomalo Crna Gora je stigla u minuti na 23:23, onda su s nekoliko odličnih solo akcija Tina Barišić i Klara Birtić digle Hrvatsku na +3. I to je bila prednost koju više nismo propustili. Crnogorke su morale ubrzati, Bojana Popović je timeoutom pokušala u tome pomoći, ali prednost Hrvatske od tri gola razlike bila je nedostižna. Tina Barišić, koju je malo tko očekivao, pokazala je puno toga zanimljivog, ohrabrujuće i za Obrvana i za Hrvatsku.

Prvu utakmicu na SP igramo u petak u 18.00 protiv Senegala u Göteborgu.

Linker
25. travanj 2024 18:51