ATTILA KISBENEDEK Afp
VELIKE GREŠKE

Legendarni kapetan Hrvatske bjesni: ‘Ovi suci su klauni, to rade već godinama! Pa čemu mu služi monitor?‘

Češki suci Horacek i Novotny na susretu Hrvatske i Francuske imali su nekoliko dvojbenih odluka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2022. 23:26

Hrvatski su rukometaši porazom od Francuske (22:27) otvorili Euro u mađarskom Szegedu. Oslabljeni Kauboji igrali su bez Duvnjaka, Cindrića i Marića, no Horvatovi su ‘klinci‘ odradili solidnu utakmicu.

Ipak, vrijedi istaknuti da su - u trenucima kada se lomio susret - češki suci imali nekoliko dvojbenih odluka. Na to se u posebnoj emisiji RTL televizije osvrnuo stručni komentator i legenda hrvatskog rukometa Petar Metličić:

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

"Pobjeda Francuske je zaslužena, međutim ova dva klauna već neko vrijeme sude izrazito loše, i to zadnjih nekoliko godina. Što se tiče igre Hrvatske, nije to bila dobra utakmica, no momci su se borili", poručio je Metličić misleći na suce Horaceka i Novotnyja.

Zatim je prokomentirao crveni i plavi karton koji su češki suci pokazali Davidu Mandiću:

"Ne znam što je to sudac gledao, pa čemu mu služi monitor... To je bio čisti crveni karton, ali ne i plavi! Na snimci je jasno mogao vidjeti da nije bilo nikakvog faula laktom (što je insinuirao Nikola Karabatić, op. a.). Također, u toj su situaciji i Francuzi morali dobiti isključenje - Nikola je uletio u našeg igrača, a nije dobio niti opomenu niti dvije minute isključenja. Ništa!", grmio je legendarni kapetan Kauboja.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

David Mandić zaradio je, osim crvenoga, i plavi karton zbog udaranja otvorenim dlanom Kentina Mahea. Plavi karton označava diskvalificiju s prijavom, karton nakon kojeg će disciplinska komisija odlučiti o kazni. To znači da hrvatski rukometaš neće igrati u idućem susretu protiv reprezentacije Srbije.

Linker
23. travanj 2024 04:07