Petar Metličić i izbornik Hrvoje Horvat imali su žestok sukob mišljenja i prošle godine

ČEMU ČUĐENJE?

Legendarni Pero Metličić do kraja razotkrio današnji HR rukomet: ‘Ljudi, pa ovo je naše realno stanje!‘

‘Hrvatski rukomet je u slobodnom padu, to nije vijest od danas, smeta mi što gubimo imidž‘
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2023. 22:27

Već na poluvremenu legendarni Pero Metličić detektirao je sve što nije štimalo u igri Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva.

"Obrana ne funkcionira, vratari jedna obrana, u napadu smo bili bespomoćni, pogotovo prvih 15 minuta. Malo je bolje bilo nakon uvođenja Karačića i Šipića, ali bez obran vratara jako teško ćemo pobijediti ovakav Egipat", rekao je bivši legendarni kapetan, u trenutku kad je Hrvatska od Egipta gubila 16:12.

Nažalost, završila je i gore od predviđanja. Egipat je na kraju slavio 31:22, a Metličić je ovako zaljučio utakmicu u studiju RTL-a.

"Mislim da je ovo naše realno stanje i od toga ne treba bježati. Hrvatski rukomet je u slobodnom padu, to nije od danas. Može se dogoditi poraz ili loše prvenstvo, ali smeta me što je netko stvarao imidž i identitet koji mi gubimo, gubimo i respekt od protivnika. Samopouzdanja u ekipi nema, što je i logično nakon dva užasna natjecanja", kazao je bivši Kauboj, pa nastavio:

"Moramo biti svjesni da je hrvatski rukomet negdje zapeo, nismo više u samom vrhu i uvijek se nešto nadamo i čudimo. Nemamo kvalitetu za osvajanje medalja, to se mora reći jer je to tako, bez obzira ljuti li se netko ili ne. Ne znači da ne možemo iznenaditi Dansku, ali u kontinuitetu ne možemo napraviti velike stvari. Najviše me boli što nema borbenosti, a mi smo se uvijek borili, danas smo kasnili svaki korak i bili toliko sporiji", zaključio je Metličić.

Što misli o Domagoju Duvnjaku?

"Godine čine svoje, zamor materijala, vidi se da mu nije lako, premda daje sve od sebe. Vrijeme čine svoje, nije lako", ponavljao je.

"Pokazalo se da su Savez i izbornik pogriješili, nama je trebao jak protivnik u pripremama da vidimo gdje smo i što smo. One utakmice nisu bile pravo mjerilo, dali smo po 40 golova, a ovdje smo imali jednu kontru i tu smo promašili. Trebao nam je jači protivnik u pripremama", dodatno je prokomentirao Metličić.

Linker
25. travanj 2024 03:25