ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Legendarni reprezentativac opleo po rukometnom Savezu: ‘Donijeli ste smrtnu presudu svim hrvatskim trenerima‘

‘Doveli ste stranca i tako obezvrijedili sve naše trenere‘
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 29. veljača 2024. 16:02

Prvi put u povijesti Hrvatska ima stranca klupi rukometne reprezentacije! Islanđanin Dagur Sigurdsson danas je i službeno predstavljen kao novi hrvatski izbornik, koji za početak mandata ima samo jedan cilj - odvesti naše rukometaše na Olimpijske igre u Parizu.

Imenovanje novog izbornika na sebi svojstven način prokomentirao je i hrvatski reprezentativac i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996., legendarni Nenad Kljaić. Prema njegovu mišljenju, Hrvatski rukometni savez dovođenjem stranca obezvrijedio je sve domaće trenere.

"Čestitam, gospodo iz HRS-a, pod vodstvom Zokija. Upravo ste donijeli smrtnu presudu svim hrvatskim trenerima. Doveli ste stranca (koji je dobar trener) i tako obezvrijedili sve naše trenere. Samo da vas pitam, što će se dogoditi ako na OI-ju u Parizu ne uzmemo medalju? Hoćete li vi konačno u kompletu dati ostavke?

Jer ako ga plaćate 30.000 eura na mjesec i dajete mu ugovor na četiri godine, onda to znači da je pet do šest puta bolji trener od bilo kojeg našeg trenera. Jer ste sve dosadašnje trenere plaćali pet do šest puta manje od ovoga i kasnili ste im s plaćama po sedam, osam mjeseci i kad ste im dali otkaze, niste im isplatili ništa. Ovoga ćete morati isplatiti do kraja i ako ga potjerate. Najavljujete ga kao velikog Mesiju, isto tada su Srbi najavljivali Geronu pa su vidjeli kako su prošli. I nemojte prodavati maglu nakon OI-ja, ako ne uđemo u polufinale kako mu treba vremena itd... Za OI imaš pripreme minimalno 40 dana, što je dovoljno svakom pravom treneru da posloži i uigra momčad", napisao je Kljaić u podužem statusu na Facebooku pa poimenice prozvao vrh Saveza:

Kljaić prozvao vrh HRS-a

"Kad ćete vi jednom položiti račune? Organizirali ste dva SP-a i dva EP-a, a mi nemamo rukometni dom jer vama to nije bitno. Bitno vam je da ste pustili korijenje, gledate samo osobnu korist. I da vas pitam, tko stvara sve te silne igrače, sve ove godine iz baze od četiri milijuna stanovnika u uvjetima koji su daleko lošiji od bilo koje zemlje u EU. Ja bih najradije da Gobac bude izbornik i da na klupi s njim sjede Poljak, Gilja i Micko. On ionako misli da mu je svejedno tko je trener jer ionako zna više o rukometu od bilo koga i da može sve srediti sa sucima. A po današnjoj presici već vidim kupovanje vremena, kako mu je trebalo tri godine da posloži Nijemce, a šest do sedam godina za Japance. Vrijeme će sve pokazati."

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Linker
11. svibanj 2024 17:19