Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC Cropix
‘HORVAT, VRIME JE...‘

Legende zgrožene potezom izbornika: ‘To što je napravio je sramotno! Vidjelo se da nije do mikrofona...‘

Očito ima dobar push kad se može tako ponašati! Ja ću se ispričati novinarki‘, kaže Drago Vuković.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2023. 20:26

Na poluvremenu utakmice Hrvatske i Bahreina (17:16) stručni komentatori RTL televizije - Goran Šprem i Petar Metličić dobrano su kritizirali igru Kauboja, izabranici Hrvoja Horvata nisu odigrali prvih 30 minuta na nivou. Podsjetimo, Hrvatskoj je trebala uvjerljiva pobjeda protiv Bahreina, po mogućnosti reda veličine 20 razlike uz poraz Danske od Egipta...

- Malo kad sam bio više zabrinutiji od ovog prvog poluvremena danas. Dosta je priče! Mi moramo dobiti 22 razlike, to je nemoguće. Mi smo sve šanse izgubili protiv Egipta onakvom utakmicom na početku. Mi danas igramo za kvalifikacije za Olimpijske igre. Nemojmo se zavaravati. Dobili smo 16 golova za poluvrijeme od Bahreina. Takav smo pristup imali i protiv Egipta, nije valjalo. Uzalud remi s Dancima, uzalud 20 obrana vratara protiv Belgije. Ovo nije dobro, s takvim pristupom ne možemo dalje. Kvaliteta je kontinuitet, a ne bljesak. Mi ne igramo niti približno na nivou na kojem je Hrvatska nekada igrala - rekao je Goran Šprem.

Pero Metličić je dodao:

- Ovo je, nažalost, razočaravajuće. Sve ono što pričamo, lažemo sami sebe. Istina je puno, puno drugačija. Nadamo se mi, sportski je to, sve je to u redu, ali promašili smo taktiku protiv Egipta, a danas radimo istu grešku. Mi igramo obranu 5-1 protiv Bahreina, kojem najviši frajer na terenu ima 1.85. Radimo to, a onda i kad nakon 20 minuta pređemo na 6-0, ne valja ni to. Da nije bilo Kuzmanovića u prvom poluvremenu i njegovih obrana, gubili bi 3-4 razlike i to glatko...

Nakon konačnog rezultat 43:32 u korist Hrvatske, Metličić je nastavio analizu:

>>> HORVATOV NEVIĐENI POTEZ POGLEDAJTE OVDJE <<<

image

Hrvoje Horvat i Ines Goda Forjan

SCREENSHOT RTL

- Sreća prati hrabre i kvalitetne, a koga smo mi pobijedili na ovom prvenstvu? Nemojmo se zavaravati, na ovaj ždrijeb deveto mjesto je 95 posto realno. To smo ostvarili, a za nešto više nismo napravili ništa, pogotovo kroz prvu koja je bila najvažnija. Za mene je ovo neuspjeh. Tragedija ne, ali neuspjeh da. Treba nešto mijenjati, stalno se vrtimo u krug i ponavljamo, puno igrača prolazi kroz selekciju, ne znam što smo dobili u ovom prvenstvu. Nešto posebno ili neke nove vjetrove? Ništa. Eto, na kraju smo gao sretni devetim mjestom zbog kvalifikacija na OI, iako ni to nije sigurno. Iz usta ljudi koji vode savez uvijek je bilo da se Hrvatska mora boriti za medalje, ne znam gdje je to nestalo.

Nadovezao se Šprem:

- Svatko će imati svoj zaključak, za mene je ovo neuspjeh koliko god ne bih htio to reći i koliko god to teško i ružno zvučalo. Na kraju smo deveti, nismo teoretski osigurali kvalifikacije za OI, nismo odigrali kvalitetan turnir, nismo odigrali ništa ni na najvažniju utakmicu, nije nam radila obrana, nije bio dobar pristup. Na ovom prvenstvu imali smo jedan zadatak, a to je izboriti OI kvalifikacije. Ovo nisu izborene, ovo nam se dogodilo, a cilj je bio četvrtfinale i dobiti Egipat u prvoj utakmici. Bježimo od toga cijelo vrijeme, a to je surova istina!

Potom su iskomentirali bizaran istup izbornika Hrvoja Horvata, koji je na pitanje o budućnosti na klupi reprezentacije neshvatljivo "odgovorio". Vidjeli smo njegove pokrete i gestikulacije, ali nismo čuli nijedan glas. Izbornik se pretvarao da odgovara na pitanje.. Metličić je kazao:

- Ovo je sramota, nisam u životu to doživio. Možemo pričati o neuspjehu, ali ovo je nepoštivanje svih koji predstavljaju reprezentaciju. Mi u Splitu kažemo ‘Vrime je‘, i Horvatu i onima koji su ga doveli. Mi ćemo se ljutit što nismo pobijedili, tu smo da to komentiramo, ali ovo je stvarno nedopustivo.

Nadovezao se Drago Vuković:

- Vidjelo se da nije do mikrofona, ne znam kako je sebi ovo mogao dopustiti. Ja ću se ispričati novinarki ako on nije, očito ima dobar push pa se može ovako ponašati.

Potom je svoje mišljenje iznio i Šprem:

- Meni je ovo bizarno i ne sviđa mi se. Na jedno ovako ozbiljno pitanje.. Mi se šalimo i ja ću prvi prihvatiti šalu, međutim postoji način za to. Ovo je neprihvatljivo, ne znam čemu i što je ovo bilo. On je izbornik reprezentacije, dobio je pitanje od novinara koji prati cijelo vrijeme, on mora na to odgovoriti. Može reći da ne želi o tome sada, ali ovo je.. Nekome možda smiješno, mi se tu možemo zafrkavati da bi prenijeli emociju, ali na pitanje nakon utakmice SP-a na koje svi čekamo odgovor, ovako odgovoriti.. Nek‘ se nitko ne ljuti, ovo je bezobrazno.

Kod Domagoja Duvnjaka mikrofon je bezgrešno funkcionirao, evo što je rekao:

- Dosta mladih dečki je iznijelo ovo prvenstvo, bili su fenomenalni. Prva utakmica nas je šokirala i sve vas također, mislim da će biti dobra budućnost. Dečki trebaju igrati i raditi, ovo im je vjerojatno dodatni motiv da budu što bolji. Čekaju nas novi izazovi u četvrtom mjesecu, nadamo se Olimpijskim igrama i da ćemo ostati zdravi. Ovo je već treće prvenstvo bez polufinala, ne treba bježati od te činjenice. No, tek je završilo, ima još vremena za analizu.

Linker
19. travanj 2024 22:43