Lino Červar

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/Afp
JAVIO SE I ŠEF SAVEZA

Lino Červar za SN o gorućem pitanju hrvatskog rukometa: ‘Istina je, ja sam ga predložio za izbornika‘

‘Moramo poštivati proceduru koju imamo u Savezu, Červar je koordinator‘, poručuje Grahovac
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. siječanj 2023. 13:22

Jasno je da Hrvoje Horvat više neće biti izbornik rukometne reprezentacije, ali pitanje je kada će i službeno biti smijenjen.

- Mi u Savezu nismo zadovoljni s nastupom naše reprezentacije na SP-u, jer minimalni postavljen cilj bio je ulazak u četvrtfinale turnira. Međutim, moramo poštivati proceduru koju imamo u Savezu. Lino Červar je koordinator svih reprezentacija, on je taj koji podnosi izvješće upravnom odboru Saveza, a Savez nakon toga donosi odluke - kazao nam je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Nazvali smo i Linu Červara, osobu koja je sljedeća na potezu kada je u pitanju sudbina Hrvoja Horvata.

- Ne bih još davao konkretne izjave, jer u pitanju je jako ozbiljna stvar i stoga bi bilo neozbiljno da najprije pomno ne izanaliziram sve što se dogodilo na SP-u, a onda tek napišem kompletno izvješće. Istina je da sam ja bio taj koji je Hrvoja Horvata predložio za izbornika, jer smo tražili nov lice, novu energiju, trenera koji ima rukometni pedigre u sebi, a Horvat ga istinski ima. Uglavnom, sačekajte da istinski izanaliziram sve što se dogodilo, a ne da istrčavam u ovom poludepresivnom trenutku u kojem smo svi prepuni emocija, a važne odluke treba donositi hladne glave - zaključio je Červar.

Linker
17. travanj 2024 09:52