Goran Perkovac

 VLADO KOS Cropix
OKUPLJANJE DALO REZULTAT

Ljetna operacija Hrvatske je uspjela, izbornik zadovoljan: ‘Nikada to ne činim, ali ovu dvojicu ću istaknuti‘

‘Ideja o B-reprezentaciji stoji i težit ćemo joj koliko god to bude bilo moguće‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. lipanj 2023. 12:25

Izbornik Goran Perkovac je zadovoljan nakon kontrolnog okupljanja reprezentativaca u Zagrebu. Nije bilo sve kako je želio i zamislio, jer se termin nije uklapao u kalendar EHF-a, ali bez obzira na to ostvario je svoju namjeru.

- Ono što smo željeli smo uspjeli dobiti. Naravno da bih bio sretniji da smo mogli biti kompletni, onako kako je prvobitno zamišljeno, ali dečke koji su došli moram pohvaliti za super ponašanje i odličan angažman. Radili smo puno, dobro, dobili određene slike i to je važno.

Ima li tu igrača za A tim?

- Ima jako zanimljivih igrača koji su u odličnom stanju i jako zanimljivi, ja ću izdvojiti Hrstića i Ivankovića makar to inače ne činim. I ostali su pokazali puno, makar je kraj sezone, makar i ozljede ponešto diktiraju u tom smislu.

Ideja o B reprezentaciji?

- Apsolutno stoji i težit ćemo joj koliko god to bude bilo moguće. Za tako nešto moramo obaviti i dogovore sa savezom, koliko je to uopće moguće financijski ispratiti, ali mislim da je to jako dobra stvar i da bismo s time dobili lakše uključivanje u A tim. Mi nemamo previše nedoumica, možda po pitanju pivota i vratara, ali dobivamo neka jako dobra saznanja za budućnost. I ono važno, kada bismo ih uspjeli okupiti ponovo to bi bilo u terminu EHF-a, što znači dostupno svima, a mislim da bi na nekom Croatia Cupu ili u priprema sudar s takvom selekcijom koja ima kvalitetu, koja je motivirana, koristio svakome.

Sad je odmor?

- Sada se okrećemo juniorima koji idu na SP u Njemačku, nema previše predaha. Moramo do listopada kada se skupimo imati potpuno čistu sliku kada je riječ o timu – zaključio je Goran Perkovac.

Reprezentativci odigrali međusobni susret

Za kraj zagrebačkog okupljanja reprezentativci su odigrali međusobni susret, jer je bilo nemoguće u ovom terminu dobiti nekog protivnika. Igrali su ‘Bijeli‘ koje je vodio Valter Matošević i ‘Crveni‘ koje je vodio Boris Dvoršek, a supervizor bio je izbornik Goran Perkovac. Pobijedili su Bijeli 32:30 (18:18). Sastavi su bili:

Bijeli: Lučin (4), Perić (5); Maričić 8, Ivanković 7, Pavlović 7, Manci Mičević 2, Pribetić 4, Mileta 4.

Crveni: Gošić (4); Ćavar 4 (3), Hrstić 7, Moslavac 3, Martinović 2, Kušan 9, Kraljević 5.

Linker
27. travanj 2024 15:18