David Mandić

 ATTILA KISBENEDEK Afp
RUKOMETNI PRVOTIMAC

Loša vijest, Hrvatska ostala bez važnog igrača za Svjetsko prvenstvo: ‘Nitko više ne vjeruje da mogu zaigrati‘

‘Situacija se jako pogoršala, toliko da sada ne mogu ni igrati i morat ću to rješavati...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. studeni 2022. 19:38

David Mandić je ozlijeđen. U pitanju je prepona i gotovo sigurno ga nećemo imati na SP koje će se u siječnju igrati u Švedskoj i Poljskoj. Koliki je to hendikep, ne treba ni spominjati, jer Mandić je udarni igrač ove selekcije. Evo što on sam kaže o nastalom stanju.

- Nije dobro, morat ću na operaciju. Bio sam na pregledu u Münchenu i liječnici su jedinstveni. Spominjalo se da bi bilo načina za to izbjeći, ali nitko u to ovdje ne vjeruje. Što se dogodilo? Pa, osjetio sam problem na utakmici protiv Belgije posljednji put, ali nakon toga sam nastavio igrati u Bundesligi još mjesec dana i situacija se jako pogoršala, toliko da sada ne mogu ni igrati i morat ću to rješavati u vremenu koje ispred mene - poručuje Mandić iz Njemačke.

Sada smo u problemu koji će izbornik Horvat morati riješiti. Uz Mandića je na njegovom popisu dosad prvi bio Marin Jelinić, igrač sličnih karakteristika i on će to bude li zdravlja biti i u Švedskoj. Ali problem bi mogao biti drugi jer tu vrstu krila/halfa više nemamo pa će Horvat morati posegnuti za drugačijim rješenjem koje bi moglo nadograditi našu igru. Tu su dvije opcije prije ostalih, Lovro Mihić koji vrlo dobro igra za poljsku Wislu u Ligi prvaka i Manuel Štrlek koji to isto čini u Veszpremu. Na Horvatu je odluka koga će od njih dvojice koristiti u situaciji koja nas je zadesila. Nije zgodno reći, jer takvih nema, ali David Mandić je po svojim karakteristikama nezamjenjiv u ovoj reprezentaciji. Udarilo nas je još jednom tamo gdje smo najosjetljiviji. Morat ćemo se jako brzo prilagoditi na nove okolnosti.

Mandić je ove sezone u dresu Melsungena odigrao 12 utakmica i zabio 34 gola, Melsungen je osmi na tablici tri boda iza Flensburga koji je na europski vrijednoj poziciji u ovom trenutku. Mandić već u posljednjem susretu koji je Melsungen doma dobio protiv Stuttgarta nije mogao dati očekivano, a bez Madića je u problemu i Melsungen koji je sada bez lijevog krila, pa je vrlo lako moguće da ga uskoro potraži da bi nadoknadio našeg reprezentativca.

Hrvoje Horvat bi širi popis za SP trebao dati 25. studenog. Tada ćemo saznati odgovore. Zasad bez Mandića i vjerojatno Čupića. Nije dobro počelo.

Linker
12. travanj 2024 03:43