ANTE CIZMIC Cropix
ODUŠEVLJENJE U SUSJEDSTVU

Mađari se mogu pohvaliti nevjerojatnim podatkom: ‘Kakav podvig, jednu stvar su nam priznali i Hrvati‘

Mađarska je slavila protiv Hrvatske po prvi puta nakon 36 godina
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 20. siječanj 2024. 21:13

Mađarska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Hrvatsku rezultatom u drugom susretu polufinalne faze Europskog prvenstva u Njemačkoj. Velik je to korak prema polufinalu za Mađare koji su trenutno na drugom mjestu skupine s četiri boda.

Posebno je ponosan na igru svoje momčadi bio izbornik mađarske reprezentacije Chema Rodríguez.

- Branili smo se jako dobro, mislim da cijela Mađarska može biti ponosna na ovu momčad, jer smo na ovom Europskom prvenstvu dali više od sto posto. Bilo je perioda na početku utakmice kada se nismo dovoljno kretali u napadu, ali kada su obrambeni igrači počeli dobivati ​​više lopti, naša igra je postala dinamičnija, a Ricsi Bodó je bio fantastičan, on je bio nevjerojatan. Ali mogao bih imenovati svakog pojedinačno jer posao koji radimo je fantastičan. Ljudi bi mislili da je ono što smo postigli lako, ali nije tako - rekao je Rodríguez za M4 Sport .

Izvanrednu utakmicu u redovima Mađara odigrao je vratar László Bartucz koji je upisao 16 obrana.

- Naša obrana je bila nevjerojatna, a iza takve obrane jako je dobro biti vratar. Zadatak smo izvršili, sad idemo dalje. Ni u jednom trenutku nisam osjetio da je igra gotova, tek kad je puklo. Igrali smo jako dobro, donosili smo dobre odluke u kritičnim fazama, tako da smo uspjeli nadmašiti Hrvate - rekao je Bartucz koji je izabran za igrača utakmice .

Velike nam je probleme pravio Richárd Bodó koji je kao i njegov kolega golman istaknuo veliku ulogu obrane u pobjedi.

- Naša obrana je bila fantastična, cijelo smo vrijeme igrali extra, to su rekli i Hrvati. Uspjeli smo im nametnuti što smo htjeli. Osvojili smo dva vrlo važna boda nakon poraza od Austrijanaca, mogu samo čestitati svima - rekao je Bodó koji je večeras odigrao 100. utakmicu za mađarsku reprezentaciju.

Svi mađarski mediji nakon utakmice, osim sjajne predstave svoje obrane, posebno su istaknuli činjenicu da je ovo prva pobjeda Mađarske nad Hrvatskom na velikim natjecanjima još od Europskog prvenstva 1998. godine.

Mađarski Origo istaknuo je kako su "svladali Hrvatsku bez Zoltana Szite i većim dijelom Dominika Mathea, dok glavni naslov na mađarskom Indexu glasi: "Kakav podvig rukometaša, još živi san o polufinalu".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 02:06