Mateo Maraš

 Marko Mrkonjić/Cropix
NOVA SNAGA

Neočekivani spasitelj hrvatske reprezentacije: ‘Trema? Kad obučeš ovaj dres, nema nikakve treme‘

"Nismo ništa izgubili, najvažnije je da se plasiramo na Euro", poručio je izbornik Perkovac
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. ožujak 2023. 23:23

Gradski vrt je s pljeskom ispratio Hrvatsku, iako je ostao žal za pobjedom. Morali smo biti oprezni na kraju. Usporili smo posljednji napad, šut Duvnjaka nažalost nije upao i Nizozemska je odnijela bod, međusobno je bolja od Hrvatske na tablici.

Goran Perkovac usprkos toj činjenici nije bio nezadovoljan.

- Šteta za posljednji napad i priliku koju smo imali za pobjedu. Mislim da smo odigrali jako hrabru i jako tešku utakmicu, posebno sam zadovoljan načinom na koji su to učinili naši mladi igrači poput Načinovića, Grahovca, Klarice, Maraša, Lučina... Svjestan sam da naša igra još nije na visini, da nam fali uigranosti, da nam velike probleme radi igra šest na pet, tu ne reagiramo dobro već u dva navrata, ali moram biti sretan i zadovoljan načinom na koji smo reagirali u nekim teškim situacijama i vratili se u igru - rekao je Perkovac.

Kako vidite rasplet?

- Nismo ništa izgubili, najvažnije je da se plasiramo na Euro, s koje pozicije manje važno, mislim da ćemo to u sljedeće dvije utakmice i učiniti, a mislim ako ih dobijemo da možemo još biti i prvi. Znam da je Hrvatska navikla na bolje, no tu smo gdje smo, dok sam uvjeren da ćemo s tom mladošću i energijom koju smo pokazali u ovoj utakmici za dvije do tri godine biti ponovo dio svjetskog vrha. I naravno da ćemo već na Euru tražiti znatno više od ovoga.

Mateo Maraš bio je naš novi junak, hrabro je ušao u igru, iako mu je bilo prvi put na taj način.

- Nije bilo treme, kad obučeš ovaj dres nema treme. Malo sam se zakačio sa Steinsom, ali to je sve u žaru borbe. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da smo imali neke teške situacije, ali niti u jednom trenutku se nismo povukli i hrabro smo dogurali do kraja. Šteta da nismo iskoristili taj posljednji napad za pobjedu.

image

Igor Karačić

Marko Mrkonjić/Cropix

Filip Glavaš zabio je četiri komada, nepogrešivo izvodio sedmerce.

- Bila je teška utakmica, ovaj naš mladi sastav je u nekoliko navrata jako dobro odreagirao. Naravno da nam je žao za pobjedu, ali dobro, to će s vremenom doći. Nisam pesimist. Pokazali smo i Osijeku da možemo puno, podrška je bila sjajna i navijači su nam puno pomogli.

Igor Karačić, jedan od najiskusnijih u našem sastavu, rekao je:

- Dobro je bilo, osjetio se pomak u odnosu na prošlu utakmicu. Imali smo posla s vrlo jakim protivnikom, momčadi koja u svakom napadu zna kako stoji i što želi. Nije se lako bilo vraćati iz minusa, no mi smo to sve izvukli, i minus pet u prvom dijelu, i minus dva deset minuta prije kraja, imali smo i loptu za pobjedu, no nažalost nismo zabili. Ništa, sada se treba okrenuti Grčkoj, tamo odigrati dobro, pa onda zaključiti kvalifikacije doma s Belgijom.

Staffan Olsson, izbornik Nizozemaca, bio je, naravno, zadovoljan.

- Veliki bod za nas, šansa da budemo prvi u skupini na kraju. Imali smo prednost većim dijelom susreta, no imali smo i žestokog protivnika, izuzetno motiviranog i mislim da je na kraju po bod svakome najbolji rezultat.

Dakle, i jedni i drugi igramo s Grcima i Belgijancima u posljednjem krugu, razlika je samo u domaćinstvima, pa će vjerojatno biti podjela prva dva mjesta između nas, ne šokiraju li nas Grci u travnju.

Linker
27. travanj 2024 05:26