Horvat šalje srca

 RTL SCREENSHOT
ŠTO JE OVO BILO?

Nevjerojatna scena: Horvata pitali ima li podršku Saveza, on otvarao usta ali - glasa nije bilo!

Kad ga je novinarka pitala ključno pitanje, mikrofon je zatajio. Ili nije? A stigao je poslati srce.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2023. 19:50

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat obratio se javnosti nakon utakmice Hrvatske i Bahreina i pobjede koja će biti premala za to da Kauboje odvede u četvrtfinale SP-a.

- Rezultat prvog poluvremena sve govori. Računali smo imati 7-8 razlike i loviti gol-razliku u nastavku. Drugo poluvrijeme je bilo bolje. Suci su Bahreinu puštali duge napade, radili su nam probleme u obrani 1 na 1. Ostavili smo sve na terenu. Napadački je ovo bila dobra utakmica, u obrani smo prvo poluvrijeme morali odigrati bolje - rekao je Horvat.

Nismo ostvarili cilj ulaska u četvrtfinale SP-a, ali smo vrlo vjerojatno 9. mjestom uspjeli ostvariti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre

- Ostvarili smo te kvalifikacije za OI. To je sigurno nešto što nam je bilo u viziru. Izuzev prve utakmice odigrali smo dobar turnir. Pokazali smo 5-1 zonu, teško ju je igrati, igrači nisu odrasli na njoj. Dugoročno, to nas može vratiti u vrh. Još sam Ivanu obećao neke stvari, pa ne bih htio pričati o budućnosti.

Ostaje li izbornik reprezentacije?

- Trenutno, jedva čekam da vidim obitelj pa ćemo vidjeti što će biti. Što sam obećao Ivanu Baliću? Preintimno je, neću to komentirati...

image

Intervju s Horvatom za RTL

SCREENSHOT RTL

U trenutku kada ga je Ines Goda Forjan, novinarka RTL Televizije upitala ima li podršku Hrvatskog rukometnog saveza u nastavku mandata, Horvat je nešto govorio, no to se nije čulo u eteru.

- Ništa vas nisam čula - rekla mu je novinarka RTL-a.

- Što, bila je neka greška? Odgovorio sam vam... - odvratio je Horvat.

Izbornik nije htio u mikrofon ponoviti što je prvotno rekao o podršci čelnika Saveza, već je nastavio s odgovorom na pitanje da nakon 15. i 8. mjesta na zadnja dva velika natjecanja na kojima je Hrvatska nastupila, sad imamo i 9. mjesto.

- Mi želimo igrati i boriti se za medalju. Vidjeli ste i sami koliko nas dijeli od borbe za medalju. S jednim porazom budeš deveti i ideš kući. Treba tu i malo sreće, ovo je prvenstvo nismo imali.

Linker
30. studeni 2023 18:26