ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
KORONA, POTRES MOZGA...

Nevjerojatno što se dogodilo Hrvatskoj: Evo kako smo ostali bez čak 8 igrača i dobili novu reprezentaciju!

Hrvatska je na Euru ostala bez cijele jedne momčadi, a to je otvorilo priliku za neke nove snage
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. siječanj 2022. 13:55

Hrvatska je zasluženo u drugom krugu Eura. Postojala je strepnja, ali Srbija je znatno slabija od Francuske i iznenađenje se nije dogodilo. Realno je to, jer i pokazali smo da smo bolji od Srbije, koja ipak ima samo dva vanjska igrača za vrhunski rukomet, a premalo je to.

To da pušemo i na hladno od travnja lanjske godine nije loše. Uvijek je bolje sam o sebi odlučivati. Odigrali smo korektno skupinu u Szegedu iako smo se susreli s nevjerojatnim problemima. Previše smo ipak izgubili od Francuske, u velikoj borbi slomili Srbiju i lako izašli na kraj s Ukrajinom. Ušli smo u natjecanje s jednom selekcijom, završili smo skupinu sa sasvim drugom, a s kojom ćemo startati u nastavak natjecanja, u četvrtak u Budimpešti, to je jako teško reći, jer korona virus ne bira. Ruši jednog po jednog i došli smo na kraju skupine u Szegedu do nevjerojatne brojke od osam igrača koji ne mogu igrati.

image

Tin Lučin je jedno od osvježenja u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji

ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Kada im dodate da je nakon Nove godine prvo otpao Šebetić, pa je koronu i ozljedu dobio Duvnjak i otpao možda i do kraja, da je Lučin naknadno pozvan tek kada se čulo za zarazu Duvnjaka i Cindrića, da je Marić stigao na samom kraju priprema, da smo u Szegedu ostali prvo bez Mamića, da je Mandić dobio plavi karton, pa koronu, da je Jaganjac dobio potres mozga, pa onda nekolicina i koronavirus - pravo je čudo što smo sve uspjeli napraviti.

Dobro je to saznanje za Horvata, kojem je korona osvježila reprezentaciju na način koji nije zamislio, ali joj je donio ono što je trebalo da pobjednički dođemo do cilja. Saznanje je dobro i zbog činjenice da imamo toliko igrača koji su u stanju odgovoriti i visokim zahtjevima. I da se onih koji igraju i to čine dobro, nikad ne treba odricati unaprijed. A ima ih još koji su mogli biti u Szegedu.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Da nije bilo ovakvog raspleta teško bismo znali što može Tin Lučin, kako u realnom sustavu izgleda Marin Šipić, kako Marin Jelinić može zamijeniti Mandića i Mihića, ali eto kako smo u Njemačkoj otkrili Mandića i Šipića, sada već znamo da imamo Martinovića, Lučina... I nije baš tako loše kao što mnogi misle. Samo stvari treba raditi s mjerom, a ne uvijek preko koljena. Važno je da se vizija poštuje, a vizija je dobra i nudi drugačiju Hrvatsku kojoj teži Horvat.

Pozivi su u utorak otišli novoj šestorici igrača. To su vratar Kristijan Pilipović iz Schaffhausena, Ivan Slišković - lijevi bek Porta, Vlado Matanović desno krilo PPD Zagreba, Mateo Maraš desni bek Pelistera iz Makedonije, te već najavljeni Dominik Kuzmanović na poziciji umjesto zaraženog Mateja Mandića. U momčad stiže i Veron Načinović, 21-godišnji pivot Zameta, te sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Alvara Načinovića.

Linker
16. travanj 2024 12:54