Dino Slavić

 ANTE CIZMIC Cropix
OSTAO NA STRELJANI

‘Ni Kuzma niti ja nismo dvije noći spavali nakon Egipta. Iskreno, sada mi je pao kamen sa srca...‘

‘Svašta se može dogoditi, nitko neće željeti na Švedsku u četvrtfinalu. Situacija se komplicira...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 13:35

U brojkama našeg desnog krila Lovre Mihića na ovom SP može se vidjeti i sav naš problem. Protiv Egipta 0/1, protiv SAD 3 od 4. Što se ono kaže, malo su se svi resetirali protiv protiv Amerikanaca i sad posao u Jonkopingu treba završiti i onda s nadom krenuti u Malmo.

- Na startu smo propustili šansu, ali moramo vjerovati u bolje i tako gledati dalje. Potpuno drugačije je izgledala druga utakmica, po svemu smo bili bolji, isto kao što je Egipat bio bolji protiv nas u prvom susretu. Nije odnos isti kada je riječ o te dvije reprezentacije, ali mislim da smo napredovali, pokrenuli se i da će to ići sve na bolje.

Napadački smo pokazali razliku, obrambeno baš i ne?

- U napadu smo pustili ručnu i ne znam zašto to nismo učinili protiv Egipta. Samopouzdanje? Bolje jest, uvijek je bolje nakon pobjede, mislim da rastemo i da ćemo nastaviti u tom smjeru. Možemo sasvim sigurno bolje nego što smo pokazali na startu.

Maroko nam je treći protivnik u Jonkopingu. I oni su doživjeli šok protiv SAD?

- Pripremali smo se kratko, tek ćemo sada, vidjeli smo njihove dvije utakmice, agresivni su, igraju duboku obranu i znamo kako to riješiti. Moramo se držati naše čvrste obrane. Egipat je pokazao da je dvije razine iznad njih, ali mi to moramo tek pokazati.

Možete li pobliže o Marokancima?

image

Lovro Mihić

ANTE CIZMIC Cropix

- Iskreno ne mogu, nisu to neka imena iz vrha europskog klupskog rukometa. Ali, trebamo ozbiljno ući u utakmicu, baš zbog takve nepoznanice.

Pogled na Malmo?

- Ma, prvo mislimo na nas, pa ćemo vidjeti što nas čeka. Mislili smo da bi Tunis kao rival mogao biti tvrd za Egipat, ali je Tunis izgubio od Belgije i doveo u pitanje prolaz.

Možemo li pobijediti Dansku?

- Sigurno će to biti jako dobra utakmica, moramo odraditi svoj dio posla, pa ćemo vidjeti. Svašta se može dogoditi, treba računati da nitko neće željeti na Švedsku, koja je domaćin, u četvrtfinalu. Situacija se komplicira i mi moramo ostati koncentrirani na sebe, jer bez toga se sigurno nećemo pomaknuti naprijed – zaključio je Lovro Mihić.

Slavić: Dvije neprospavane noći su iza mene

Dva mlada vratara imamo na ovom SP-u. Možda ne po godinama kada je Slavić u pitanju, ali stažom u reprezentaciji svakako da. To je jedna malo neobična situacija koju smo skupo platili u prvom ogledu protiv Egipta, kada su svi bili nezadovoljni vratarskim učinkom, makar i Slavić i Kuzmanović ove sezone brane vrlo dobro.

Dino, kako ste preživjeli uvodni dio SP?

- Nimalo lako. To nije bilo baš onako kako sam se nadao. Nije štimalo baš ništa protiv Egipta, nije mi bilo lako nakon te utakmice, dvije neprospavane noći su iza ‘Kuzme‘ i mene. Mislim da smo protiv SAD popravili taj dojam i, iskreno, pao mi je kamen sa srca.

Kako ste zadovoljni obranom ispred sebe?

- Znali smo da je u SAD-u visok šuter i zato smo išli s Duvnjakom naprijed. Tih 5-1 i 6-0 sam nam glavne obrambene opcije. Iako se Amerika ne može mjeriti s Egiptom, dobili smo neke smjernice kako dalje. Naravno da to treba i može biti bolje u svakoj situaciji. Za Egipat je teško reći, osim da ništa nije štimalo.

Koja je osnovna razlika?

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Malo sam se opustio u odnosu na tu prvu utakmicu, bila mi je i prva utakmica uopće na SP i stvarno nije bilo lako. Ali mislim da će biti bolje kako natjecanje ide dalje.

Sada treba dobiti Maroko?

- Za Maroko tek kreće prava priprema. Generalno, agresivni su, traže igru na više golova, njima je jedina opcija za pokušati proći dalje pobijediti nas i zato trebamo respektirati situaciju i čoinjenicu da su spremni dati maksimum.

Egipat se s njima poigravao.

- Egipat je igrao mudro, kao i protiv nas. Znao stati na plus 5, spustiti loptu na zemlju i dovršiti utakmicu na miran način. Time su pokazali zrelost, makar su taj drugi susret igrali s igračima koji su protiv nas manje igrali. Egipat je top reprezentacija i sigurno će s njima biti jako zanimljivo u Malmou – zaključak je Dine Slavića.

Linker
29. travanj 2024 22:17