ANTE ČIZMIĆ/Cropix
NISU U BAJNOJ FORMI

Nijemci oprezni pred dolazak Hrvata: ‘Ali to ne mora značiti kraj našeg olimpijskog sna‘

Bild je u analizi istaknuo da je samo četvorici igrača krenulo dobro nakon Eura
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2024. 22:13

U četvrtak od 20.15 hrvatski rukometaši započinju misiju "plasman na Olimpijske igre u Parizu". Izabranici Dagura Sigurdssona otvaraju kvalifikacijski turnir u Hannoveru okršajem protiv Austrije, nakon čega im slijedi ogled s domaćinom Njemačkom, reprezentacijom s kojom je Hrvatska odigrala zadnju službenu utakmicu i slavila 30:24.

Nepuna dva mjeseca prošla su od te utakmice tako da se puno toga nije moglo promijeniti. Kako god, njemački list Bild analizirao je učinak desetorice najvažnijih reprezentativaca nakon Europskog prvenstva i zaključio da su neke stvari daleko od bajnih.

Prema njihovoj analizi, tek četvorica igrača doživjeli su svojevrsni uzlet nakon "drvene medalje" na Euru kojem su bili domaćin; dvojica golmana - Andreas Wolff i David Späth te Johannes Golla i Julian Köster. Kao veliko razočaranje, pravdajući to turbulentnom sezonom njegova kluba, izdvojili su Jurija Knorra.

image
ANTE ČIZMIĆ/Cropix

"Samo četvorici naših reprezentativaca nakon domaćeg Eura dobro je krenulo u klubu. Ali to ne mora značiti kraj našeg olimpijskog sna. U reprezentaciji igrači redovito nadmašuju sami sebe, a Gislason će dati sve da izvuče najbolje iz svojeg kadra", piše Bild.

Raspored Hrvatske na olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Hannoveru

  • Austrija (četvrtak, 20.15)
  • Njemačka (subota, 14.30)
  • Alžir (nedjelja, 16.45)
Linker
07. svibanj 2024 20:11