VLADO KOS Cropix
USKORO OKUPLJANJE

Nova lica u reprezentaciji Hrvatske, u momčad se vratili Mandalinić i Kušan: ‘Tražimo još neka rješenja‘

‘Trenirat ćemo isključivo, neće biti utakmica, jer period za njihovo organiziranje je vrlo nezgodan‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 12:29

Potpuno iznenada izbornik seniora Goran Perkovac odlučio je okupiti reprezentaciju u lipnju (13. do 18.). Akcija će biti trenažne prirode, neće biti utakmica, a pozvani su mlađi igrači i oni zanimljivi za proširenje popisa koji bi nas trebao nositi barem do kraja SP kojem smo domaćini 2025. godine. Treninzi će biti u Zagrebu.

Na popisu ima standardnih reprezentativaca sa posljednjih akcija kao Glavaš, Načinović, Jelinić i Maraš, tu su nedavni reprezentativci Pilipović, Mihić, Ivanković, Hrstić, Srna, Sirotić. Uz njih povratak Stipe Mandalinića je najzanimljivije za vidjeti, jer odlično igra za grčki AEK koji je blizu naslova prvaka. Zanimljiv je i povratak Ivana Kušana pivota iz francuskog Limogesa, koji je na početku Horvatovog mandata ušao, pa izađao i više se nije vratio.

Tu je i buđenje talenta Filipa Vistoropa koji se vraća u Bundesligu sljedeće sezone sa Balingenom. Prvi puta na popisu su Ivano Pavlović srednjak Izviđača budući vjerojatni igrač PPD Zagreba, vratari Sandro Meštrić koji brani u Sloveniji i Fran Lučin koji igra za Vojvodinu koja je u finalu Challenge cupa ove sezone, te Luka Moslavac iz Nexea koji se iskazao kroz domaće natjecanje. Tu je i ljevak Celja, bivši Zamećanin Patrik Martinović, igrač iza kojeg je dobra sezona u Ligi prvaka. Zanimljive su i rezerve, jer na popisu su igrači iz domaće lige i vjerojatno će se još neki naći na treninzima koje pripremaju Perkovac, Dvoršek i Matošević.

- Osnovna želja je da vidim kapacitete igrač koji su imali malo prilike ili je dosad uopće nisu imali. A s tim i da popunimo veliku rupu između okupljanja u travnju i listopadu. Tražimo još neka rješenja da bismo do listopada imali čistu sluku o timu koji će se pripremati za nastup na Euru. Trenirat ćemo isključivo, neće biti utakmica, jer period za njihovo organiziranje je vrlo nezgodan. Nadam se dobrom poslu - reći će izbornik Goran Perkovac.

Što se tiče utakmica, na Croatia Cup dolazi Slovenija u siječnju, tko će i hoće li uopće još netko, vidjet ćemo, jer postoji mogućnost i igranja jedne utakmice u Sloveniji, ne bude li predaleko od Poreča. Za listopad zasad stoje pozivi Poljske i Češke, ali dogovor se tek čeka, jer svima je želja skratiti putovanja u tom kratkom tjednu koji dolazi krajem listopada.

Popis reprezentativaca za okupljanje u lipnju

Vratari: Kristina Pilipović (Schaffhausen), Sandro Meštrić (Ribnica), Fran Lučin (Vojvodina)

Lijeva krila: Marin Jelinić (Nexe), Davor Ćavar (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla)

Desna krila: Fran Mileta (Nexe), Filip Glavaš (Trebnje)

Pivoti: Veron Načinović (Montpellier), Tomislav Kušan (Limoges), Gianfranco Pribetić (Nexe)

Lijevi vanjski: Ante Ivanković (Celje), Luka Moslavac (Nexe), Matej Hrstić (Limoges), Stipe Mandalinić (AEK), Zvonimir Srna (PPD Zagreb)

Srednji vanjski: Filip Vistorop (Balingen), Karpo Sirotić (PPD Zagreb), Ivano Pavlović (Izviđač)

Desni vanjski: Mateo Maraš (Tatabanya), Patrik Martinović (Celje).

Rezerve: Filip Perić (Sesvete), Goti Maričić (Trogir), Roko Trivković (Trogir), Nikola Jelovčić (Sesvete), Davor Gavrić (Sesvete), Paolo Kraljević (PPD Zagreb).

Linker
20. travanj 2024 10:57