STANKO GRUDEN/KOLEKTIFF Stanko Gruden/kolektiff
NAPUNJENE POZITIVOM

Nova pobjeda Hrvatske: Kraljice šoka i drugi put svladale Sloveniju uoči puta na Euro

Opet su sjajnu utakmicu odigrale naše vratarke, a čak 11 igračica zabilo je barem pogodak.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2022. 19:13

Hrvatska seniorska ženska reprezentacija pobijedila je Sloveniju 23:22 u drugom prijateljskom susretu u Laškom i puna samopouzdanja čeka posljednja četiri dana priprema, odnosno skorašnje Europsko prvenstvo.

Za razliku od prvog susreta, u ovom su obrane bile dominantne, izuzetno agresivne na obje strane. U prvih 7. minuta tako su postignuta samo po dva pogotka sa svake strane. Početak susreta obilježile su Ana Gros i Valentina Blažević. Obje su naime, postigle prva tri pogotka za svoje reprezentacije.

Odlične su bile i vratarke Maja Vojnović na vratima domaćina i Tea Pijević na našoj strani. Nakon naizmjeničnog vodstva sve do 4:4, pri čemu nitko nije imamo više od pogotka prednosti, Hrvatska je u 16. minuti prva otišla na plus dva (4:6). Tu su prednost naše rukometašice čuvale punih 10. minuta. Pri tome su propustile tri napada da to podignu na tri razlike.

Prvo isključenje u našoj ekipi, Slovenke su odlično iskoristile i u 23. minuti stigle do izjednačenja 8:8. Izbornik Nenad Šoštarić odlučio je svakoj vratarki dati po 20. minuta pa je uskoro među vratnice stala Lucija Bešen. S tom promjenom počela su i napadačka osvježenja.

Slovenija je pak, na krilima odlično raspoložene Maje Vojnović (7 obrana) u 25. minuti povela 9:8. Ali, nije ga dugo imala. Hrvatska je s četiri pogotka u nizu u 28. minuti pobjegla na tri razlike (9:12). Prije nego se s tim rezultatom otišlo na predah, Lucija Bešen skinula je jedan sedmerac slovenskoj ekipi i na pravi način zaokružila priču prvoga dijela.

Za manje od tri minute, Slovenija je zabila tri pogotka na početku drugog dijela i stigla do novog izjednačenja. Odgovor naših rukometašica bio je odličan. S dva pogotka u nizu opet su svoje suparnice ostavile u minusu (12:14). U međuvremenu, izbornik je nastavio s promjenama. Na vrata je u posljednjih 20. minuta došla Ivana Kapitanović. Dok su se naše nove igračice složile u napadu, Slovenija je ponovno došla do izjednačenja 18:18. Bila je to 43. minuta.

U međuvremenu, posložila se i naša obrana pa je na tom temelju Hrvatska opet otišla na plus dva u 46. minuti (18:20). I uspjela uz manje poteškoće sačuvati pogodak prednosti te sretna i zadovoljna otišla iz Laškog.

Vratarke su nam ponovno bile sjajne. Ukupno su imale 13 obrana. Čak 11 naših igračica našlo se na listi strijelaca. S četiri, najbolja je bila Stela Posavec. Po tri su dale Valentina Blažević i Lara Burić. Kod Slovenije najbolja Ana Gros sa šest pogodaka.

Linker
20. travanj 2024 00:36