Dejana Milosavljević

 Bildbyran/ddp Usa/profimedia
REAKCIJE IZBORNIKA

Obrvan nakon poraza: ‘Imali smo jedan trening i putovanje od pola dana, ne možemo tako biti na maksimumu‘

Hrvatske rukometašice izgubile su od Rumunjki (24:26) u kvalifikacijskoj skupini za Euro
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. veljača 2024. 22:24

Šteta za poraz hrvatskih rukometašica od Rumunjki (24:26), nismo morali izgubiti, ali imali smo previše individualnih grešaka da bismo se mogli nadati bolje. Minus dva je dostižno pred uzvrat u Koprivnici u nedjelju, ali u nekom boljem izdanju od prikazanog u Bistrici.

Izbornik Ivica Obrvan potrošio je dosta živaca na utakmici...

- Rumunjska je imala određene promjene u sastavu, ali sve su to odlične igračice iz vrlo jake rumunjske lige. Mi sa samo jednim treningom i putovanjem od 12 sati nismo bili maksimalni i ne možete biti sretni kada izgubite. No, ova utakmica ima i priliku za revanš i da se u njemu izbori broj 1 za bolje mjesto u ždrijebu za Euro. Vjerujem da možemo s dva treninga još podići razinu naše igre. Nismo potonuli na -5, držali smo se dobro, promašili zicer na kraju, ali ništa strašno. Šansa je ostala za Koprivnicu.

Dejana Milosavljević, naša najbolja igračica u Bistrici nakon utakmice kaže:

- Dosta teška utakmica nakon puta i samo jednog treninga. Dobro smo se vratile iz velikog minusa imale i priliku za više. Možemo biti zadovoljni i vjerujem da ćemo u Koprivnici priču okrenuti u našu korist.

Klara Birtić koja se raspucala u nastavku susreta zaključuje:

- Vrlo teška utakmica, puno grešaka u napadu i obrani. Malo nam je vremena falilo za rad, uz dobru analizu možemo se dobro pripremiti i pred svojim navijačima pokazati više i bolje.

Izbornik Rumunjske Florentin Pera kaže:

- Zadovoljan sam pobjedom, imali smo puno promjena u ekipi i mislim da je za ovaj novi početak bilo OK. Padovi su normalna stvar u ovakvim situacijama. Očekujem našu bolju utakmicu u Koprivnici i vjerujem da možemo sačuvati prednost.

Linker
29. travanj 2024 00:53