Filip Glavaš

 JOHAN NILSSON/TT Afp
REAKCIJE IGRAČA

Oglasio se novi junak Kauboja: ‘Kako da nakon svega budem zadovoljan? S jednim porazom idemo doma...‘

‘Nama je zbog svega najteže. Nismo mogli vratiti što smo prosuli na startu‘, rekao je Željko Musa.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2023. 20:51

Dobro smo jurnuli na kraju, ali smo zakasnili tako da je Dancima ostao ipak znatno lakši posao u susretu protiv Egipta. Možda je to bila posljednja utakmica izbornika Hrvoja Horvata na klupi. On sam na kraju nije mogao biti sretan raspletom, pobjeda je lijepa, ali je premala za neku realnu nadu.

- Ne možemo biti sretni, jer na kraju ovisimo o nekim drugim stvarima, a ne sami o sebi. Možda smo bili u prvom dijelu obrambeno usporeni i nismo se uspjeli nametnuti za veću razliku. Nismo imali problema s napadom, ali s obranom da. S boljom obranom u prvom dijelu imali bismo i veću prednost.

I plan je bio takav.

- Istina, primili smo 5-6 golova više prvo poluvrijeme, imali smo drugačiji plan, ali nije nam se ostvario. Za ovakvu utakmicu obrambeno smo morali puno bolje.

Zaključno na kraju balade…

- Igrali smo dobar turnir, ali loš prvi meč i s tim jednim porazom idemo doma. Falilo nam je i malo sreće na kraju, nije nam došlo dobro da prvo igramo protiv Egipta, ali tako je kako je.

Imate li podršku vrha HRS-a?

- Ne znam, sada je o tome rano govoriti, treba prespavati, pa ćemo vidjeti što i kako dalje – zaključio je Horvat.

Igor Karačić jedan od naših najiskusnijih igrača nakon pobjede protiv Bahreina kaže:

- Što uopće reći, osim da su momci dali sve od sebe, ali ne možemo biti sretni zbog cijelog raspleta. Poraz devet razlike od Egipta je bio previše za nas. Nismo se iz toga mogli vratiti. Stvarno ne znam što reći nakon svega.

Jakov Gojun odradio je jako dobar posao protiv Bahreina. Polupao je kako to inače čini sve njihove nade u utakmici.

- Malo smo bili prenervozni na startu, nismo dobro otvorili i dugo nam je trebalo da ulovimo ritam i kada smo to uspjeli, dobili smo 11 razlike. To je premalo u odnosu na ono što je trebalo, ali mislim da smo u dobrom stilu završili natjecanje. Taj kiks u prvoj utakmici nas je skupo koštao, ali na muci se poznaju junaci, vratili smo se, napravili što smo mogli, ostvarili plasman koji bi trebao biti dostatan za plasman na olimpijske kvalifikacije. Mađari su izgubili dvije utakmice, pa su u četvrtfinalu, a mi smo s jednim porazom vani. Takav je život.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Željko Musa je Bahreince uzeo na zub, nije izgledalo mudro protivnicima da se kače s njim.

- Taj kao lagani raspored nas je na kraju došao glave, jer Egipat više nije imao gdje izgubiti. Šteta, da smo barem izgubili tu utakmicu 2-3 razlike bilo bi drugačije, ali tako je kako je, ne možemo ništa vratiti nažalost i nama je zbog toga najteže. MI smo dali sve od sebe, no to nije bilo dovoljno za dostići što smo propustili na startu.

Filip Glavaš bio je naš najefikasniji igrač u završnoj pobjedi na ovom SP-u.

- Čuo sam se sa Čupićem i hvala mu na podršci i lijepim riječima za sve nas koji smo bili ovdje. Za mene je to ogroman motiv. Zadovoljan? Kako biti zadovoljan nakon svega, sa samo jednim porazom idemo doma i to je velika šteta, ali što je tu je, stvari ne možemo vratiti.

Aron Kristjansson izbornik Bahreina uspio je graditi igru svog tima dok smo ga pustili.

- Na kraju nismo imali ni snage, ispadale su nam lopte, promašivali smo, protivnik je zabijao lake golove i razlika je mogla biti i veća. No, nemam što prigovoriti svojoj ekipi koja je dala sve od sebe, koja je i u ovoj utakmici igrača jako dobro prvo poluvrijeme, ali jednostavno nije imala snage za više.

Ali Merza odigrao je jako dobru utakmicu, ali realno kaže:

- Šesta je utakmica, to je već samo po sebi teško za nas bilo. Izdržali smo koliko se moglo, jer smo svjesni da je Hrvatska izuzetno jaka i da je protivnik koji je u ovom trenutku bio prejak za nas. No, dobro, pobijedili smo ovdje četiri utakmice i to je novi veliki korak za nas.

Da, i oni su tri utakmice, ali nema tu pomoći osim saznanja da su se približili zlatnoj sredini, skoro kao i mi samo odozgo.

Linker
25. travanj 2024 21:47