Katarina Ježić

 BJORN LARSSON ROSVALL Afp
KRALJICE ŠOKA

‘Ovo je prava Hrvatska! Od sada za nas počinje pravo SP. Mislim da nas nitko ne može zaustaviti‘

Izbornik Obrvan i igračice ne kriju zadovoljstvo nakon pobjede nad Crnom Gorom
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 07. prosinac 2023. 19:21

Raspoloženje u našoj reprezentaciji je bilo sjajno, a vjerojatno je najveći dobitak ove pobjede samopouzdanje koje su s njom dobile naše igračice i to bi se trebalo i vidjeti u preostala dva susreta drugog kruga.

- Čestitao bih curama, uz sve probleme koje imamo s ozljedama odigrale su jako dobru utakmicu koja nas je ostavile živima. Stvarno su bile dobre, malo nam je nestalo snage pa smo zakomplicirali situaciju na kraju, ali srčanost i borbenost, ideja i realizacija na terenu su nas nagradile - rekao je izbornik Obrvan i nastavio:

- Obrana je bila dobra, a napad je bio u odnosu na Švedsku puno maštovitiji. Bilo je trenutaka kad nam nije nešto polazilo za rukom, ali Valentina Blažević je povezala redove u napadu premda nije spremna jer nekoliko mjeseci nije ni igrala ni trenirala što mnogi ne znaju. I svaka joj čast na tome. U obrani su nam u drugom dijelu drugog poluvremena stvarali probleme svojom igrom s dva playmakera, s Pletikosić i Grbić, ali negdje morate popustiti, no dosta dobro smo pročitali njihovu igru i cure su dobre reagirali.

I kao zaključak...

- Mi smo apsolutno dominirali cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili.

Po svemu zasluženo i bila bi ogromna šteta da se kojim slučajem okrenulo u završnici na crnogorsku stranu.

- Malo smo zakomplicirale na kraju, ali svaka je dala svoj dio, svoj maksimum u tom trenutku i želja, snaga, volja su pobijedile. Presretne smo - kaže Dejana Milosavljević.

U ovoj utakmici su pokazale kako...

- Možemo protiv svakoga...

Tu ju je prekinula Ćamila Mičijević:

- Ali možemo i izgubiti protiv svakoga, realno.

Ne kad igraju kao u četvrtak i zato...

- Ako budemo ovako ulazile u utakmice neće biti problema jer ćemo se boriti i nadam se da će i sreća biti na našoj strani - kaže Milosavljević.

Posljednja minuta je bila jako stresna, Crnogorke su imale priliku, ali naše cure nisu dopustile da im uzmu ono što su zaslužile u prethodnih 59 minuta.

- Zadnja minuta je bila toliko napeta da još ne mogu doći k sebi od svih duela. Ovo je jako važno, izvući utakmicu do kraja kako treba i to nam daje dodatno samopouzdanje - kaže Ćamila Mičijević.

Katarina Ježić je puno ugradila u pobjedu, a njezina ocjena je...

- Presretna sam kako smo odigrale i kakav smo karakter pokazale, ovo je prava Hrvatska. Smatram da je ovo naš novi početak i od ovdje počinje pravo SP za nas. Bilo je jako stresno u posljednjoj minuti, ali imala sam povjerenja u suigračice, u sebe, osjećala sam do smo dorasle i da to možemo. Sad smo pune samopouzdanja i samo moramo vjerovati u sebe i mislim da nas nitko ne može zaustaviti.

Linker
04. svibanj 2024 17:52