Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC Cropix
REAKCIJE KAUBOJA

‘Ovo nam je trebalo nakon tog šoka! Jednu stvar na ovoj utakmici moram pohvaliti, to nas veseli‘

‘Prvenstvo je dugo, a mi moramo dalje na jedan način. Samo ozbiljno, pa onda u drugi krug.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. siječanj 2023. 22:22

Odmah nakon utakmice i velike pobjede hrvatske rukometne reprezentacije protiv SAD-a pred kamerama RTL Televizije ukazao se izbornik Kauboja, Hrvoje Horvat.

- Rezultat govori sve. Treba pohvaliti atmosferu. Nakon lošeg izdanja protiv Egipta, predivno. To nas veseli, to nam puno znači. Nadam se da će nas i dalje pratiti, trebat će nam to u drugom krugu - izbornikovi su prvi dojmovi.

image

Hrvoje Horvat

ANTE CIZMIC Cropix

Igrači su napunili baterije, vratili samopouzdanje?

- Da, apsolutno. Nakon onakvog šoka, morali smo se rastrčati, odigrati dobru obranu. Svi su igrali, probali smo neke stvari, ispalo je dobro. Uvijek odigraš dobro, ako dobro pripremiš i otvoriš. Bili smo dobri, pokretljivi u obrani, vratari su to popratili, dali smo neke lagane golove, otuda i ta lepršavost.

Čeka nas još Maroko, a onda idemo u drugi krug?

- Prvenstvo je dugo. Igramo još dosta utakmica. Idemo kolo po kolo. Moramo dalje na jedan način, ozbiljno i na Maroko, a onda u drugom krugu izvući maksimum - zaključio je Horvat.

image

Marin Jelinić

MIKAEL FRITZON Afp

Marin Jelinić javio se videolinkom u studio RTL televizije:

- Mislim da smo nakon razočaravajućeg poraza od Egipta pognuli glave, bili smo razočarani. Bili smo neugodno iznenađeni jer nakon 20 dana priprema pali smo bez ispaljenog metka, ništa nije štimalo. Dogovorili smo se da ćemo u ovom susretu ići do kraja i da se nećemo predati. Kada se obrana otvori agresivnije, otvore se i kontre, što nam je falilo protiv Egipta. Ne možemo gledati SAD kao ravnopravnog protivnika, ali bio je zahvalan suparnik koji nam je poslužio da se razigramo i dobijemo na samopouzdanju.

Pohvalio je igru svojih suigrača i kapetan Domagoj Duvnjak koji se u današnjem susretu ‘čuvao‘ za Maroko:

- Protivnik nije bio na tom nivou kao Egipat, ali prvi bodovi su tu. Bili smo kao na pripremama. Bilo je dobro, ali može to i bolje. Nije bilo dobro u početku kada smo bili u grču, no kasnije smo se razigrali. Još uvijek mi je krivo zbog utakmice protiv Egipta, nismo pokazali svoje pravo lice. Nadam se da će protiv Maroka to sve izgledati još i bolje.

image

Igor Karačić, Ivan Martinović i Leon Šušnja

ANTE CIZMIC Cropix

Iznimno zapaženu rolu imao je protiv Amerikanaca sjajni Ivan Martinović:

- Znali smo da ne smijemo podcijeniti SAD pa smo od početka odigrali kako treba, dali smo i potrebnu agresivnost i samopouzdanje golmanima, naši su Dino (Slavić, op. a.) i Kuzmanović bili odlični. Igrali smo ljepše i brže, sve je to bolje izgledalo danas tako da ćemo, nadam se, u tome tonu i nastaviti.

Linker
23. travanj 2024 02:07