Ivano Balić, Jakov Gojun, Igor Karačić i Luka Cindrić u protestu na sudačku odluku

 ANTE CIZMIC Cropix
‘SVE JE BILO PROTIV NAS‘

Ovo nema veze sa Svjetskim prvenstvom! Sudački show počeo je rano: ‘Sve ste vidjeli, što da uopće kažem?‘

S jednom rečenicom danskog stratega nećemo se složiti. On misli da je remi najpravedniji...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 23:29

Tužno je vidjeti da se u sportu događa ovako nešto kao što se dogodilo u Malmou. Znaš da si bolji, vidiš da si bolji, igra se SP, a ne daju ti da pobijediš. Jadno je to, a za predstavu protiv Danske naši dečki zaslužuju duboki naklon. Ono što je tužno je da to nismo pokazali protiv Egipta, jer da jesmo danas bi sve bilo puno bolje. Ovako, sada navijamo za taj isti Egipat, jer njihova pobjeda nad Danskom može nas s boljom gol razlikom odvesti u četvrtfinale. Teorija, ali barem nešto.

Sjajna utakmica za publiku. Igrali smo 5-1 koju Danska ne voli. Bili smo na vrlo visokoj razini napadački, disciplinirani. Važno nam je da smo živi nakon teškog uvoda protiv Egipta. Nije bilo lako posebno protiv njihovih 7 na 6, jer sve su to igrači vrhunske klase. No, dečki za sve što su pokazali zaslužuju kapu dolje.

Komentirajte suđenje, izborniče Horvat?

- Ne znam što sada komentirati i što uopće reći. Iz bolje perspektive ste imali priliku vidjeti neke stvari… Sve je bilo kontra nas, pritisak smo imali koji smo si napravili porazom od Egipta i jako se dobro nosili sa svime.

Zašto tako nismo igrali protiv Egipta?

- Ne možeš igrati utakmice jednako, Egipat je protiv nas pogodio sve, golman im je branio zicere. Rekli smo da možemo to popraviti izgledati drugačije i to smo danas dokazali. Bod veseli i kako god da se otpetlja situacija, jer s njim su OI sad ipak bliže – zaključio je izbornik Horvat.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Marin Šipić odigrao je briljantno u napadu, bio neuhvatljiv za Dance.

- Jako dobra utakmica. Nakon razočaranja protiv Egipta, pokazali smo drugu sliku. Mislim da smo zaslužili oba boda, ali ispalo je jedan na kraju. Ja inače uopće ne komentiram suce, ali preteško mi je preći preko toga. Iz duše mogu reći da smo igrali na neutralnom terenu da bismo uzeli oba boda.

A Egipat?

- Uopće ne znam reći nešto suvislo. Mislili smo da nam ne može nitko ništa, da smo spremni za SP, to je valjda jedna u sto što ti se dogodi. Još i danas je teško. Ali, ništa, sada navijamo za Egipat.

Luka Cindrić odigrao je još jednu odličnu utakmicu.

- Bili smo jako dobri, ali ne mogu se oteti dojmu da su oni od sudaca dobili deset lopti, a mi baš nijednu. Ne znam što uopće reći nakon ovakve utakmice, osim pohvaliti dečke koji su odigrali hrabro, koncentrirano, koji su držali konce čak i kada je bilo teško.

Domagoj Duvnjak i njegova 5-1 najbolji do sada.

- Meni je uvijek teško komentirati suđenje, ali po reakcijama vidim da je bilo svega i svačega. Odigrali smo bez obzira na to odličnu utakmicu, držali se do kraja. Zašto nismo protiv Egipta? Rekao sam momčad je bila u grču, to se vidjelo na terenu gdje smo loše reagirali. I sada ćemo vidjeti do kraja Dansku i Egipat, a mi moramo odigrati još dvije dobre utakmice i napraviti posao koji se od nas očekuje.

Filip Glavaš 8/8 realizacija i zadnja lopte.

- Nisam vidio Duvnjaka koji je bio sam na centru, nisam ni gađao protivnika, a mogao je bio sedmerac možda… No, odigrali smo jako dobru utakmicu i nakon ovakve igre ti je žao da ne pobijediš.

Igor Karačić dugo je bio bez teksta makar su pitanja postavljena i mikrofoni bili upaljeni.

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Šteta, mislim da smo bili bliže pobjedi. Ne mogu ići u komentare stvari koje nemaju veze s rukometom, ali svi su sve vidjeli.

Baš tako, vidjeli su i oni koji ovako nešto nisu smjeli dopustiti, jer to nema veze sa SP-om. Počelo je kada smo vodili 12:8, naravno, da ne bi previše pobjegli. I zato se nećemo složiti s danskim trenerom Nikolajom Jacobsenom koji je rekao da je egal najpravedniji.

- Teška utakmica. Startali smo dobro, ali onda smo napravili puno grešaka u igri 7 na 6 i to smo platili minusom. Morali smo igrom 7 na 6 tražiti priliku dobro smo odreagirali, ali je Hrvatska je igrala jako dobru utakmicu, Šipić je na crti bio sjajan, nezadrživ. Mislim da je egal najrealniji ishod ove utakmice.

To on samo misli, dok je iskreniji bio Mads Mensah Larsen koji je zaključio:

- Mi možemo biti zadovoljni bodom. Napadi su bili boji segmenti obje momčadi. Bod nam puno znači, jer i dalje smo u dobroj situaciji za prolazak u četvrtfinale.

Istina, vidjet ćemo ih još s Egiptom koji će također željeti pobjeći od Švedske u četvrtfinalu. Sigurno će im suditi Francuzi…

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
17. travanj 2024 04:51