Dagur Sigurdsson

 NOUSHAD THEKKAYIL Nurphoto Via Afp
NOVI IZBORNIK

Ovo su četiri najveća trenerska dosega Dagura Sigurdssona u trenerskoj karijeri

Islanđanin bi uskoro trebao preuzeti hrvatsku rukometnu reprezentaciju
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 11. veljača 2024. 12:11

Četiri najveća dosega Dagura Sigurdssona u trenerskom karijeri su europski naslov s Njemačkoj u Poljskoj 2016. godine, iste godine olimpijska bronca u Riju, a godinu prije toga osvajanje Europske lige i Super Globea sa berlinskim Fuchseom.

Njemačka je u Krakowu 2016. postala europski prvak. Svladala je u polufinalu Norvešku 28:27 u produžetku, da bi u finalu bila biolja od Španjolske 24:17. U tom timu sedmorka je bila Wolff – Dahmke, Reichmann – Pekeler - Kuhn, Stobel, Hafner, a na klupi još Lichtlein, Lemke, Sellin, Wiede, Schmidt, Fath, Ernst, Piechowski, Kolbacher. Zanimljivost tog naslova je u činjenici da je Sigurdsson kao dodatne igrače pozvao za završnicu Kuhna i Hafnera i da su njih dvojica bili junaci finala. Šest mjeseci kasnije došla je i olimpijska bronca u Riju. U polufinalu su izgubili do Francuske 28:27, a u utakmici za broncu pobijedili su Poljsku 31:25. U odnosu na sastav s Eura u timu su još bili Gensheimer, Wincek, Weinhold, Groetzky i Dissinger.

U dva najveća klupska naslova Sigurdson je imao zanimljivu postavu. U finalu Europske lige svladali su Hamburg 30:27. Pomoćnik mu je bio Volker Zerbe, a na terenu je imao niz respektabilnih igrača, vratarski tandem Heinewetter i Stochl, na crti Pewnova i Jespera Nilsena, na krilu Zachrissona, a u vanjskoj liniji Nanadića, Romera, Horaka, Druxa, Frederika Peterssena, te ljevake Igropula i Wiedea. Nakon toga u katarskoj Dohi je osvojio Super Globe, a u tom timu bili su još Islanđanin Ellisson, naši Vuković i Gojun, te Norvežanin Tonessen i Španjolac Plaza.

Linker
03. svibanj 2024 12:08