Izbornik Hrvoje Horvat

 ANTE CIZMIC Cropix
HORVAT NAKON SRAMOTE

‘Pa mi ne samo da smo izgubili! Ništa nije valjalo, niti jedan segment! Čeka nas krvavo prvenstvo‘

"Kasnili smo stalno u kontaktu, nismo bili gusti, nismo zatvarali desnu stranu, ni sredinu, ni crtu‘
Piše: SNObjavljeno: 13. siječanj 2023. 22:16

Izbornik Hrvoje Horvat imao je težak zadatak nakon debakla protiv Egipta. Egipćani su slavili s 9 golova razlike (31:22) na otvaranju Svjetskog prvenstva u Švedskoj, u utakmici koja će navjerojatnije značiti plasman u četvrtfinale.

Teško je bilo opisati kako je Hrvatska večeras izgledala na parketu, da ništa nije valjalo složio se i Horvat.

"Da, defenzivni dio nije bio dobar od početka, lako su nam Egipćani dolazili do šuteva za gol, nismo imali dobru obranu, ni vratara i kad se takva jedna takva ekipa kao Egipat razmaše, ništa poslije ne ide", rekao je Horvat.

Zašto se ovo dogodilo?

"Kasnili smo stalno u kontaktu, nismo bili dodovljno gusti, nismo zatvarali desnu stranu, ni sredinu, ni crtu, kad smo igrali dobru obranu na momente, onda bismo primali golove s distance, dakle ni golman nas tu nije uspio spasiti. Zato kažem, zaslužena pobjeda Egipta, bili su bolji u svim segmentima", jasan je bio izbornik.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Realizacija je također bila loša...

"Kad se ne braniš kako treba, onda se uvuče nervoza i u napad, promašivali smo izrađene šanse, i zapravo ništa nije valjalo, niti jedan segement nije bio dobar", rekao je Horvat i okrenuo se novim protivnicima - SAD-u i Maroku, ali i Dancima koji nas vjerojatno čekaju u drugoj skupini.

"Nije još sve izgubljeno, moramo vidjet kako će izvući iz ove situacije. Ovo je bila jako važna utakmica koja bi nam uvelike olakšala put dalje. Sada, morat ćemo se čupati kroz trnje, situacija nam ne ide na ruku. Jer mi ne samo da smo izgubili, nego smo izgubili visokom razlikom, čeka nas teško i krvavo prvenstvo dalje", zaključio je Horvat.

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je brutalno iskren.

"Ovo je bio totalni blackout, obrana nije bila takva kakvu smo očekivala, napad također, oni su odigrali pametno, strpljivo, ali mi nismo bili pravi, i to je razlog zašto je 9 razlike. Žao mi je navijača koji su došli ovdje, veliko im hvala".

Linker
25. ožujak 2023 19:56