MARKO MRKONJIC Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Perkovac nakon prve pobjede na klupi Hrvatske: ‘Vidio se pritisak, ali znali smo da će doći naših pet minuta‘

‘Mi moramo i možemo bolje, ali ja sam zadovoljan s ovim u ovom trenutku‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. travanj 2023. 19:55

Hrvatska je pobijedila Grčku i plasirala se za Euro. Bila je to prva pobjeda Gorana Perkovca na klupi naše reprezentacije za koju se trebalo dobro preznojiti.

- Zadovoljan sam kako su se dečki borili i pobjedom koju su ostvarili. Vidio se pritisak, grč, ali i da smo željeli pobjedu. U drugom dijelu smo se oslobodili. Moramo i možemo bolje, ali ja sam zadovoljan s ovim u ovom trenutku. S Cindrićem i Šipićem to je djelovalo bolje i na momente je bilo užitak gledati - rekao je Perkovac kojeg su došle podržati supruga i kći.

Obrana nam se brzo raspala, a ni druga nije djelovala presigurno.

- Djelovala je bolje, ali naravno da možemo i bolje od toga. Moramo raditi, ne može se s jednim treningom uigrati momčad. Zato se veselim treningu koji ćemo imati u Rijeci. Ono s čim nisam zadovoljan je naša transformacija iz obrane u napad, to moramo puno bolje. Mi smo prvu kontru dočekali na početku drugog dijela, a to nam najviše treba.

image



VLADO KOS Cropix

Luka Cindrić je bio junak susreta, Cindrić kakvog uvijek želimo vidjeti.

- U prvom dijelu se uvukla nervoza jer nismo zabili nekoliko lakih golova koje smo trebali. U drugom smo to popravili i zasluženo pobijedili. Znali smo da će doći naših pet minuta i tako je bilo. Sve se pitalo nas, bili smo disciplinirani. Imamo jako dobrih igrača i vjerujem u budućnost ove reprezentacije. S pobjedama se lakše raste.

Bili ste pravi lider, takvog Cindrića želimo uvijek.

- Ja se nadam da će tako biti.

Kakva je situacija s Barcelonom?

- Ne mogu još ništa reći i to sada ne bih komentirao.

Odlazite?

- Kažem, ne bih mogao o tome, molim za razumijevanje.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Robi Šoštarić je odigrao dobro drugo poluvrijeme. Zabio je penale 4/4 kao da to radi svaki dan, a prvi puta je za to imao priliku u dresu reprezentacije.-

- Puno zicera smo promašili prvi dio. Obrana nije bila na nivou, pivot je dolazio do laganih šansi, kao i lijevi vanjski na kraju. Ali na kraju smo dočekali svojih pet minuta, pozabijali što je trebalo i to je slomilo Grke. Bio sam miran na penalu, tako mora biti svaki puta.

Josip Šarac je odigrao solidnu utakmicu, napadački bolju…

- Bio je veliki pritisak, znali smo koliki je ulog, da se moramo vaditi protiv Grčke tamo gdje je pala Nizozemska koja nam je napravila problem. Prvi dio bio je grču, drugi bolje, ali ja vjerujem da će ubuduće to rasti mi da ćemo pokazati više.

Grčki izbornik Georgios Zaravinas nije mogao ništa prigovoriti svojim rukometašima.

- Izgubili smo od boljeg protivnika. Naša obrana nije izdržala, prvi dio primili smo 10, drugi čak 21 gol i to je bio ključ utakmice. Zadovoljan sam načinom na koji smo se držali i vjerujem da će zaliha od šest bodova biti dovoljna za prolazak na Euro.

Hrvatsku su došli podržati i Stipe Mandalinić s obitelji, te Slavko Šimunović, poduzetnik s atenskom adresom koji je 2004. bio domaćin hrvatskoj olimpijskoj delegaciji.

Linker
25. travanj 2024 14:11