Goran Perkovac

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Perkovac objasnio bolan poraz Hrvatske u debiju: ‘Ovo nije bilo dobro‘; Duvnjak: ‘Ništa nije valjalo‘

‘Mislim da smo napravili 19 pogrešaka, to je za ovakvu utakmicu katastrofalno, nije moglo bolje završiti‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. ožujak 2023. 22:32

U 3. kolu skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine nizozemski rukometaši su na domaćem terenu, u Eindhovenu, svladali Hrvatsku 32:27.

Naravno da nakon utakmice nitko nije mogao biti sretan, ali to je jednostavno tako. Kako smo igrali, tako smo i zaslužili. I nije bilo one priče ‘bilo je dobro, bit će bolje‘. Dapače…

"Nije bilo dobro, ova reprezentacija zaslužuje više i mora tome težiti. Bili smo prespori, nismo ispoštovali dogovore, a protiv jedne takve reprezentacije na taj način je jako teško. Moramo se ubrzati, napadački ne možemo sa sporom loptom napraviti ništa, samo individualna kvaliteta u tim slučajevima može doći do izražaja, ali to je bilo premalo. Ništa, moramo se okrenuti Osijeku, uzvratu, uvjeren sam da i u ovom kratkom vremenu možemo napraviti puno toga i izgledati bolje", kaže nakon utakmice i svoje premijere na klupi Hrvatske Goran Perkovac.

Dodao je…

"Ako nešto mogu dodati kao dobro je učinak mladih igrača koji su prvi puta u ovakvim ulogama, kao Klarica, Načinović, Lučin ili Kuzmanović, no kažem to je pojedinačno, nije dovoljno protiv jedne rutinirane momčadi kao što je Nizozemska"..

Domagoj Duvnjak kapetan se nadodao na Perkovca.

"Ništa nije valjalo. Bili smo prespori i s tim rukometom ništa nismo mogli Nizozemskoj. Steins je jednostavno bio prebrz za nas, lako je donosio odluke, razigravao, mi smo uz sve te probleme dosta lopti prosuli i to jednostavno nije moglo završiti bolje. Možda novi izbornik, novi igrači, ali ostaje činjenica da ovaj tim mora bolje i da to u Osijeku moramo pokazati. I danas smo trebali više".

Mario Šoštarić debitirao je u dresu Hrvatske i zabio svoj prvijenac.

"Zbog toga sam jako sretan i ponosan, ali zbog poraza ne mogu biti. Prebrzi su domaćini bili za nas. Mi smo znali što i kako igra Steins, ali nismo ništa uspjeli protiv toga. Jednostavno nismo dobro odgovorili na postavljene zadatke. Uz to mislim da smo napravili 19 pogrešaka, a to je za ovakvu utakmicu katastrofalno i to jednostavno nije moglo bolje završiti".

I Igor Karačić se složio s prethodnim konstatacijama, te dodao:

"Ništa nije izgubljeno. Mi s pobjedom u Osijeku možemo sve vratiti na mjesto i s dvije pobjede do kraja kvalifikacija biti prvi u skupini. Nismo bili dovoljno uigrani za suprotstaviti se domaćinu koji je bio u višoj brzini. Nova je momčad, tako nešto se moglo očekivati i nama je sada da se popravimo i ad to odradimo u Isijeku kako i samo od sebe očekujemo i kako svi očekuju od nas".

Staffan Olsson, izbornik domaće reprezentacije imao je razloga za zadovoljstvo.

"Odigrali smo dobru utakmicu protiv vrlo jakog protivnika i ostvarili smo cilj s kojim smo se približi plasmanu na Euru što je osnovni cilj ovog tima u ovom trenutku. Djelovali smo sigurno, nismo ispustili konce iz ruku, makar je u drugom poluvremenu Hrvatska bila u dobrom ritmu. Naša pobjeda je zaslužena i pokušat ćemo sve ovo ponoviti u uzvratu u Osijeku".



Trojica na tribini

Perkovac je na tribini za utakmicu s Nizozemskom morao ostaviti tri igrača koji su došli u Eidhoven. Na terenu nisu bili Šunjić, Grahovac i Jelinić. Reklo bi se očekivano, makar kod Jelinića stoji da je u konkurenciji s Mandićem i Štrlekom u ravnopravnoj situaciji jer je odlično igrao u posljednje vrijeme.

No, s tri lijeva krila nije bilo posebnog smisla igrati.

Linker
24. travanj 2024 12:56