Goran Perkovac

 Marko Mrkonjić/Cropix
REAKCIJA IZBORNIKA

Perkovac: Više sam nego zadovoljan! Kad se bolje pripremimo, igrat ćemo mi jako dobro

"Mi smo 99 posto na Europskom prvenstvu. Očekujem prvo mjesto u skupini"
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2023. 22:29

Iako se Hrvatska u Osijeku prilično mučila i drugi put u dvije utakmice ostala bez pobjede protiv Nizozemske, izbornik Goran Perkovac uopće nije djelovao nezadovoljno.

- Utakmica je bila lijepa za gledati, šteta što nismo osvojili dva boda. Srce mi je ogromno zbog ovih mladih momaka, pogledajte samo Maraša, Sirotića, Kuzmanovića, Lučina... Više sam nego zadovoljan predstavom koju smo pružili - rekao je Perkovac za HRT.

Ocijenio je da su Hrvatsku boljeg rezultata koštali problemi u obrani, odnosno postavljanje u situacijama 5 na 6. Ipak, smatra da je bod "zlata vrijedan".

- Idemo dalje, kad se bolje spremimo, igrat ćemo jako dobro.

Perkovac je istaknuo da Hrvatska na rukometnoj karti svijeta nema više isti status kao na vrhuncu moći.

- Ima tu i nesigurnosti, jer zadnje dvije godine nemamo rezultate, nismo više velesila kakva smo bila. Ali ponavljam, kako smo stigli Nizozemsku, naša borbenost i požrtvovnost, to je za svaku pohvalu i komplimente.

Smatra da je Hrvatska "99 posto na Europskom prvenstvu", bez obzira što je trenutačno druga i ima isti broj bodova kao i trećeplasirana Nizozemska.

- Cilj je prvo mjesto, čak ni drugo nije problematično. Idemo na EP, možemo čak biti i prvi, očekujem to. Ali ova mladost me oduševila, presretan sam.

Linker
20. travanj 2024 11:31