ANTE CIZMIC Cropix
BORBA DO KRAJA

‘Plan za dalje? Jasno je, Dance moramo dobiti! Možda nam netko pomogne, a možda i sami napravimo čudo...‘

‘Zbog jednog mi je igrača posebno drago. A Ivano je konačno skinuo to prokletstvo‘, kaže Horvat.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. siječanj 2023. 06:20

Nakon visoke pobjede, IHF je za igrača utakmice izabrao Garyja Hinesa. Amerikanac je dobio salve zvižduka od naših navijača, ali nije to zaslužio i potez IHF-a je u ovoj situaciji OK, jer nama to ne bi značilo ništa, a Amerikancima znači puno i tako to treba prihvatiti. Puno je važnije da su navijači pjesmom u svlačionicu ispratili naše rukometaše koji su s njima i zaplesali.

Hrvoje Horvat morao je nakon pobjede ostati čvrsto na zemlji, jer svima je jasno da ona ne donosi previše.

- Malo je kamen pao sa srca, posebno mi je drago zbog Ivana Balića koji je skinuo to prokletstvo u Jonkopingu. Znamo svi snagu Amerike, veseli naš izvedba da u njoj još ima vatre, da smo se borili za svaku loptu i kada te publika dođe ovako bodriti moraš biti sretan. Čekamo još pobjedu nad Marokom, pa vidjeti što možemo u drugom krugu izvući.

Utakmica nije bila napeta...

- Rezultat je dao mogućnost da probamo neke stvari, neke igrače odmorimo i opet smo dobili neke stvari i prihvatili ih za drugi krug.

Pojedinačno?

- Jako dobra rola Šarca i drago mi je da je s tim samopouzdanjem ušao i odigrao utakmicu. Martinović nije ali on je mald igrač, dolazi ovdje s ozljedom i to je ostavilo traga, pa očekujemo svi da će ubuduće biti još bolji. Srnu muči ruka, bolna je, natečena, vidjet ćemo kako će se ozljeda razvijati. Drago mi je da je Slavić branio dobro, zadovoljan jer mu je pomogla obrana…

image

Josip Šarac

ANTE CIZMIC Cropix

Plan za Malmö?

- Sigurno da ćemo se boriti do kraja. Dance moramo pobijediti, možda nam netko pomogne, možda sami napravimo čudo. Vidjet ćemo.

Filip Glavaš bio je naš nepogrešivi izvođač sedmeraca.

- Željeli smo nakon Egipta pokazati drugačije lice. Zabili smo puno lakih golova i bila je to laka utakmica za nas. Najveće čestitke zaslužili su naši navijači koji su bili sjajni. Protiv Maroka moramo isto pristupiti, dobro se pripremiti i dobiti utakmicu.

Igor Karačić bio je realni igrač utakmice.

- Treba donositi zaključke nakon ovakve utakmice, isto kao što su se donosili i nakon prve utakmice. Mislim da smo se u njoj prepali, da nismo dobro odreagirali. Sada smo to učili dobro, mislim da smo dobro odradili utakmicu. Da smo dobili šest sedam razlike rekli bi da je Hrvatska bila slaba, a ovako je slika ipak bolja i ja se nadam da će tako ostati i do kraja. Idemo dignute glave u Malmo pokušati nešto napraviti.

image

Igor Karačić i Domagoj Sršen

ANTE CIZMIC Cropix

Dino Slavić je obranio 7 lopti, bili su to uglavnom ziceri u kojima obrana nije puno pomogla.

- Nakon onog s Egiptom, iskreno mi je ovo olakšanje, pao mi je kamen sa srca, jer bilo bi je nakon teško nakon prve utakmice. Ja znam da mi možemo bolje, to se na momente danas i vidjelo i moramo biti optimisti za drugi krug.

Josip Šarac je bio ugodno otkriće. Možemo zabiti i izvana s lijevog vanjskog!

- Noga je OK, pao mi je Amerikanac na nju, ali ništa nije na kraju ispalo problem, Drago mi je da sam u premijeri dobro reagirao. Sada moramo popraviti obranu detaljima i učvrstiti je za važne utakmice koje nas očekuju da pokušamo popraviti ono što smo propustili protiv Egipta.

Robert Hedin američki izbornik nije mogao biti nezadovoljan.

- Mi nemamo iskustva igranja utakmica s takvim jakim protivnicima kao što je Hrvatska. I ne možemo biti nezadovoljni, jer ovo je za moje igrače jako dobra i korisna škola. Drugo je bilo što teško reći osim čestitati Hrvatskoj.

Gary Hines po IHF-u igrač utakmice, rukometni Harden kaže:

- Igrali smo protiv jednog jakog protivnika, moramo ili smo napraviti puno manje pogrešaka da bi bilo bolje. Hrvatska ima igrače koji igraju jake utakmice, koji igraju puno zajedno i bilo nam je jako teško to izdržati. Ali, nemamo pravo biti nezadovoljni. Ovo je bilo super za nas.

Linker
20. travanj 2024 00:14