RONALD GORSIC Cropix
PRIPREME ZA SP

Povratnice učinile ovu Hrvatsku daleko jačom: ‘Nadam se da je došao kraj ovim mojim nesretnim ozljedama‘

Krenule su pripreme u Poreču za nastup na SP-u u Švedskoj krajem studenog i početkom prosinca
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. studeni 2023. 13:13

U dobrom raspoloženju su naše rukometašice krenule na završne pripreme za SP. U Poreču će se raditi svaki dan, vremena je malo, a imat ćemo i dva susreta na Croatia Cupu u subotu protiv Konga i u ponedjeljak protiv Crne Gore.

Dvije igračice koje su nam jako nedostajale u posljednje vrijeme su Ćamila Mičijević koji nije bilo ni na prošlom Euru u Sloveniji i Valentina Blažević koja ove sezone nije bila na okupljanjima za Grčku i BiH u kvalifikacijama za Euru 2024. godine. Sada su tu, Ćamila u Francuskoj gdje je dres Metz zamijenila Parizom, te Valentina koja igra u jakoj rumunjskoj ligi.

- Dugo smo čekali ovo okupljanje i tu smo da budemo spremni za SP. Kratak je rok, izbornik je novi i nadam se da nećemo raditi velike promjene u odnosu na prije. Tu su neke ozljede koje su se vukle, ali su svi sanirali i nadam se da će sve biti ok do početka SP. Dugo smo godina na okupu i mislim da će nam to biti olakotna okolnost za ovaj kratki period pred SP – kaže Ćamila Mičijević, jako važna igračica, ako je spremna, za našu igru.

Imat ćete i provjere?

- Nisam prezadovoljna da igramo sa Crnom Gorom s kojom ćemo se križati u drugom krugu, ali što je tu je, nismo to mogli znati kada je utakmica dogovarana. Drago mi je da ćemo se iskušati na Croatia Cupu s Kongom, jer nam je trebala jedna takva reprezentacija tim više jer nas čeka Senegal na SP, a s takvima ne igramo previše. Što se SP tiče, i Senegal i Kina su prilične nepoznanice, ali imamo vremena analizirati ih i dobro krenuti, te se u te dva susreta pripremiti se za utakmicu sa Švedskom koju očekujemo kao finale skupine.

Očekivanja?

- Mislim da neće biti problema u skupini ako budemo koncentrirani. Treba se fokusirati na prve tri utakmice i vidjeti koliko tu možemo prenijeti za drugi krug. Olimpijske Igre su želja, motiva ne manjka, mislim da je samo Katarina Ježić od nas bila u Londonu 2012. godine.

Valentina Blažević nedostajala je na prolom okupljanju. Bila je naša najbolja igračica na prošlom Euru uz Ježić. Pijević i Debelić.

- Zdrava sam koljeno je dobro, mišić je dobro i nadam se da je kraj s ovim mojim nesretnim ozljedama. Konačno smo osim Ane Debelić koja nam jako fali, sve na okupu. Izbornik je novi, nisam dosad radila s njim, ali mislim da će to biti super – kaže Valentina Blažević.

O protivnicima na SP i do SP?

- Kongo sličan kao Senegalu, a tu su sve igračice iz Francuske koje ne mogu igrati tamo, a neke imam priliku upoznati i u Rumunjskoj. Crna Gora je slična kao mi, nije dobro da igramo s njima i da se kasnije križamo na SP, no što je tu je. Ne moramo sve pokazati odmah. S Kinom nikad nismo igrali, Švedska će biti teška, ali mislim da se s njima možemo nositi. Važno je da izborimo kvalifikacije za OI, a ako bude što bolje zadovoljstvo će biti veće.

Izbor 16 igračica za SP past će nakon Croatia Cupa. Na pripremama su 22 igračice.

Linker
28. travanj 2024 01:24