Domagoj Duvnjak i Igor Karačić

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OKUPLJANJE KAUBOJA

Pred Hrvatskom je novo Svjetsko prvenstvo! Puno je upitnika, a već za 10 dana moramo biti momčad

Mnogo problema mori naše igrače, neki se još muče s ozljedama, a na popisu nema dosta imena.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. prosinac 2022. 10:09

Danas počinju pripreme muške rukometne reprezentacije Hrvatske za nastup na SP koje će domaćini do 11. do 29. siječnja biti Švedska i Poljska. Mi ćemo prvi krug igrati u Jönköpingu protiv Egipta, Maroka i SAD, drugi bismo trebali u Malmöu, završnicu u Stokholmu. Barem takav je plan. Cilj je izboriti četvrtfinale, s njim i nastup u kvalifikacijama za OI u Parizu 2024.

Na popisu je 35 igrača, na ovaj dio priprema ih dolazi 22. Okupljanje je danas u 14 sati u Zagrebu, u tijeku porečkih priprema do 30. prosinca igrat ćemo 29. prosinca u 20.15 sati u Puli protiv Italije.

Nakon Nove godine slijedi drugi dio u kojem ćemo trenirati u Poreču, igrati Croatia Cup s Makedonijom i Izraelom, da bismo 11. siječnja SP otvorili utakmicom protiv Egipta u Jönköpingu.

Na pripremama su 22 igrača...

Vratari: Kuzmanović, Slavić, Šunjić;

Lijeva krila: Jelinić, Mihić;

Desna krila: Čupić, Glavaš, Kraljević;

Pivoti: Musa, Šipić, Grahovac, Šušnja;

Lijevi vanjski: Lučin, Srna, Šarac;

Srednji vanjski: Duvnjak, Cindrić, Karačić, Sirotić;

Desni vanjski: Martinović, Klarica, Šebetić.

Hoće li svi ostati nakon Nove godine, hoće li se onima koji ostanu priključiti neki kojih nije bilo u prvom dijelu - vidjet ćemo za pet dana. Igrači su - osim “nijemaca” - uspjeli predahnuti nakon ligaških obveza, ali zbog onih koji nisu morat ćemo biti posebno oprezni da ne dođe do zamora i ozljeda.

Zasad su tu tri nova vratara, veliki upitnik je oko Čupića, neriješeni kod Šoštarića, manji problemi kod Martinovića. Nema Mandića, Mamića, Jaganjca, Pešića... A za deset dana moramo biti momčad!

Linker
17. travanj 2024 15:57