Goran Perkovac

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/kolektiff
TEST KARAKTERA

Rukometaše nakon bolnog poraza čeka nova teška utakmica, evo gdje gledati Kauboje protiv Nizozemaca

Ne pobijede li izabranici Gorana Perkovca svoje suparnike, mogli bi upasti u neočekivane probleme
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2023. 17:15

Nakon velikog i po svemu teškog poraza hrvatskih rukometaša u Nizozemskoj, ove je nedjelje na redu svojevrstan uzvrat. U Osijeku, u rasprodanoj dvorani Gradski vrt Hrvatska i Nizozemska odradit će susret 4. kola kvalifikacija za Euro sljedeće godine. Iako plasman na europsku smotru ne bi trebao biti upitan, jer na nju idu dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine, uz još četiri najbolje trećeplasirane iz svih skupina, iz hrvatskih redova pozivaju na oprez.

Pobjedom Hrvatske, izabranici Gorana Perkovca vrlo bi vjerojatno osigurali prvo mjesto u skupini, što bi nam jamčilo lakši ždrijeb za Euro. S porazom bi se neke stvari dovele u pitanje uoči posljednje dvije utakmice, ali o tome se niti ne razmišlja.

- Dobro smo trenirali, doradili što smo morali u ova dva-tri treninga. Nije bajna situacija, premalo je vremena da se nešto automatizira, ali mislim da smo spremni - uvjerava izbornik Goran Perkovac.

Osvrnuo se i na to što nije valjalo u Nizozemskoj:

- Izgubili smo previše duela jedan na jedan. Nismo mogli zaustaviti njihove brze i male igrače. Više ćemo zatvarati sredinu pod cijenu većeg prostora za njihova krila. Cilj nam je da budemo prvi u skupini i da imamo lakši ždrijeb za Euro.

Inače, prijenos utakmice neće biti na RTL-u, kao što je to bio slučaj iz Nizozemske, već na Drugom programu HTV-a.

Linker
20. travanj 2024 14:52