SASA PAHIC SZABO/KOLEKTIFF
KVALIFIKACIJE

Rukometašice love Europsko prvenstvo: ‘Mislim da naš plasman nije uopće upitan‘

Utakmice s Rumunjkama vjerojatno će odlučiti o broju 1 u skupini i boljem mjestu u ždrijebu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 26. veljača 2024. 12:48

Hrvatske rukometašice otputovale su u Rumunjsku gdje ih u četvrtak u 16.30 sati očekuje prva od dvije utakmice protiv domaćih za plasman na Euro koje će u studenom 2024. domaćini biti Austrija. Švicarska I Mađarska.

Utakmice s Rumunjkama vjerojatno će odlučiti o broju 1 u skupini i boljem mjestu u ždrijebu za Euro, jer BiH i Grčka nisu reprezentacije koje mogu realno ugroziti naše ambicije. Ove dvije utakmice dolaze nakon SP koje je bilo veliko razočaranje, najviše zbog činjenice da nismo izborili olimpijske kvalifikacije za Pariz koje su bile postavljene kao cilj. No, život ide dalje, ima još prvenstava i Igara.

Zanimljivo je da naša reprezentacija ima šest igračica koje igraju baš u Rumunjskoj. To su Paula Posavec koja igra u dresu Bistrice koja će biti domaćin reprezentacije, Katarina Ježić igra u Braili, Ivana Kapitanović je na golu Rapida, za Craiovu igra Dejana Milosavljević, na golu Buzaua je Tea Pijević, za Baia Mare igra Katarina Pavlović. Dodamo li da je do jučer u Brailu igrača sadašnja Podravkašica Josipa Mamić, možemo reći da na pola selekcije igra u najjačoj europskoj ligi u ovom trenutku.

Na najboljem mjestu od njih je Ivana Kapitanović u dresu Rapida koji je igrao Ligu prvakinja, ali se nažalost s Ivanom nije plasirao u razigravanje. Ivana koja nije branila na SP, što su mnogi zamjerili, sada će biti u sastavu, a prije dolaska u Rumunjsku u reprezentativnom dresu kaže:

- Čeka nas važan tjedan, jer želimo dvije pobjede nad Rumunjskom. Nakon teškog SP to nam dobar način da ponovo krenemo naprijed. Mislim da naš plasman na Euro nije uopće upitan. Sve smo zdrave, sve igramo. To je najvažnije. Imale smo to i na SP, makar malih ozljeda uvijek ima, ali srž je ista osim što nam fali Tina Barišić.

Ivaninim riječima izbornik Ivica Obrvan je nadodao:

- Ćamila Mičijević možda tjelesno ima problem s leđima, pa ćemo morati s više rotacije riješiti situaciju, ali ostale su sve na dispoziciji i spremne za srijedu.

Linker
26. travanj 2024 06:34