Ana Debelic, Hrvatska - Brazil, SP rukometasica

 JOZO ČABRAJA/KOLEKTIFF
ODRAĐEN JE I TRENING

Rukometašice odradile novo testiranje uoči Argentine i saznale dobre vijesti: ‘Sve smo negativne‘

Hrvatske rukometašice testirale su se na koronavirus u srijedu ujutro uoči utakmice s Argentinom
Piše: HinaObjavljeno: 08. prosinac 2021. 11:49

Hrvatske rukometašice testirale su se na koronavirus u srijedu ujutro uoči utakmice s Argentinom, koja u španjolskom gradu Torrevieja počinje u 15.30 sat,i te su sve bile negativne, rekla je desna vanjska igračica Gabriela Gudelj.

"Da, sve smo negativne. Odradile smo i trening", rekla je 24-godišnja Gudelj koja se zajedno s Tenom Petikom priključila reprezentaciji u utorak kasno navečer.

Njih dvije su do ovog testiranja bile odvojene od ostatka ekipe u hotelu kako bi se izbjegla potencijalna zaraza jer su pristigle s putovanja od Zagreba preko Amsterdama.

Sve ekipe na Svjetskom prvenstvu, premda cijepljene, od nedjelje se moraju testirati brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica.

Gudelj i Petika su pozvane nakon što su se u ponedjeljak koronavirusom inficirale vanjske igračice Ćamila Mičijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić, pa propustile posljednju utakmicu protiv Japana koji je pobijedio 28-26. Mičijević, Krsnik i Dežić do daljnjeg moraju ostati u samoizolaciji hotela u Castellónu, 300 kilometara udaljenom gradu gdje je Hrvatska igrala prethodne utakmice s Brazilom, Paragvajem i Japanom.

Osvajačice brončane medalje sa zadnjeg Europskog prvenstva počinju drugu fazu Svjetskog prvenstva utakmicom s Argentinom. Hrvatska će zatim igrati i s domaćinom Španjolskom te Austrijom, čijih je pet igračica također otpalo zbog zaraze koronavirusom.

Linker
20. travanj 2024 03:05