Hrvatska je pobjednik Croatia Cupa 

 GORAN SEBELIC Cropix
POBJEDNICI CROATIA CUPA

Sjajna Hrvatska slomila susjede i podigla trofej uoči Eura! U neobičnoj postavi pokazali smo ‘ono nešto‘

Atmosfera kakvu su u Poreču priredile tisuće domaćih navijača zaista je nešto posebno
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 06. siječanj 2024. 19:11

Hrvatska - Slovenija 32:26 (16:10)

POREČ - SD Žatika. Gledatelja 4500

Suci: Brodić i Hodžić (Hrvatska).

HRVATSKA: Mandić, Ivić (7+4); Mihić 1, Duvnjak 3, Šoštarić 2 (2), Stepančić 1, Karačić 1, Maraš 2, Načinović 5, Kušan, Cindrić 3, Lučin, Martinović, Šipić 1, Glavaš 2, Srna 4, Klarica 4, Jelinić 2.

IZBORNIK: Goran Perkovac.

SLOVENIJA: Ferlin (1), Lesjak (3), Vujović; Blagotišek 1, Marguč 3, Dolenec, Cehte 5, Jovičić 1, Kodrin 1, Zarabec 1, Horžen 1, Mazej, Bombač 3 (1), Mačkovšek 5 (1), Novak 2, Vlah 2, Drobež, Suholežnik 2.

IZBORNIK: Uroš Zorman.

SEDMERCI: Hrvatska 3 (2), Slovenija 6 (2).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Srna 18, Načinović 35, Jelinić 55, Stepančić 58), Slovenija 8 minuta (Dolenec 2, Blagotišek 33, Zorman - klupa 37, Mačkovšek 44)

IGRAČ UTAKMICE: Veron Načinović.


Hrvatska je pobjednik Croatia Cupa u Poreču i s dvije vrijedne pobjede putujemo na početak Eura u Mannheim. Pokazali smo “ono nešto”, makar je u svemu tome bilo nesavršenosti, ali prijateljske utakmice i tako nikad ne pokažu pravu sliku. Što je stvarnost vidjet ćemo protiv Španjolske sljedeći petak. Ima puno dobrih stvari, ima onih koje mogu biti i bolje, dok ostaje još tri dana završnog glanca da se to "popegla" prije puta u Njemačku.

Poreč se baš potrudio, napunio Žatiku, sagradio montažnu tribinu i atmosfera koju su dobili naši rukometaši uoči nastupa na Euru doista je bila vrhunska. Na zagrijavanje su izašle sve raspoložive snage, nije bilo Šarca, Davida Mandića i Kuzmanovića, Mamić i Pilipović tek su krenuli ususret reprezentaciji, ali su se za razliku od Crne Gore na zagrijavanju pojavili Karačić, Martinović i Lučin, što je svakako ohrabrenje, makar Perkovac na njih još u ovom trenutku nije mogao računati.

image

Hrvatska je pobjednik Croatia Cupa

GORAN SEBELIC Cropix

Počeli smo žestoko, ali neobično. Igrali smo 6-0 sa Srnom i Načinovićem, startali su Klarica, Karačić i Šipić u oba pravca, na krilima Mihić i Šoštarić, na golu Ivić. I dobro je krenulo sa 4:1 tako je Zorman morao u 7. minuti zvati timeout, jer brza Slovenija protiv plitke i disciplinirane hrvatske obrane nije imala šanse.

Probao je Zorman s Vlahom i Bombačom koji su u startu bili na klupi, ali im se ukazao Filip Ivić, skinuo nekoliko lopti i penal Novaku, pa je Hrvatska djelovala skoro savršeno u prvih deset minuta. Vodili smo velikih 6:1. Mijenjali smo obrana - napad Načinovića za Karačića.

Prva izmjena u našoj reprezentaciji je bio ulazak Duvnjaka za Šipića u obrani, dok je Načinović ostajao u napadu. Onda je Duvnjak morao krpati i Srnu koji nije mogao sam na lijevoj strani napada. Onda je došao Maraš za Klaricu, nešto smo malo usporili, ali je Karačić jako dobro kontrolirao naš napad, pa se mogući problemi nisu ni osjetili. Nakon toga su ušli Kušan, pa Cindrić, mijenjali smo obranu, ne i ritam kojim smo lomili Sloveniju na najbolji mogući način i imali prednost od pomalo nestvarnih devet pogodaka razlike. No, do kraja poluvremena Slovenija se spustila na -6, pa je rezultat djelovao prihvatljivo za njih.

image

Navijači

GORAN SEBELIC Cropix

image

Navijači

GORAN SEBELIC Cropix

Za samo pet minuta u nastavku Slovenija se spustila na -3 i bilo je jasno da utakmica ni slučajno nije riješena. U trenutku naleta Slovenije, bez ikakvog razloga izbornik Zorman je verbalno izazvao suce i svoju momčad kaznio s dvije minute igre s igračem manje, pa se Hrvatska digla ponovo na +5. Vratila sa postava s početka s izmijenjenim krilima, sada Jelinićem i Glavašem. Izmjena obrana - napad bila je Načinović - Cindrić.

Onda je u sredinu obrane došao, uz Načinovića, Duvnjak, da Srna predahne. Ušao je Stepančić prvi put na utakmici, Slovenci su bili vrlo inspirirani, samo su ih greške bacile u daljnje stizanje, dok se kraj bližio. Sloveniji je prvoj popustila koncentracija, četiri penala obranio im je Filip Ivić koji se zadržao na našem golu cijelu utakmicu. Bili smo sve dalje Sloveniji, jer je naš napad odlično pokažnjavao sve greške koje su nam ponudili. Ući sa sedam golova prednosti u posljednjih deset minuta protiv takvog protivnika je super vrijedan kapital.

Trebalo je utakmicu mirno privesti kraju i to smo i učinili. Karačić i Duvnjak su sakrili šansu Slovencima da pokušaju napraviti nešto na brzinu i Hrvatska je zasluženo osvojila pobjednički naslov Croatia Cupa. To je bio najbolji način za odužiti se odličnoj porečkoj publici za ugođaj koji su napravili u Žatiki.

Linker
26. travanj 2024 02:38