Aleksandar Čaprić je postigao 8 golova

 IHF/HRS/KOLEKTIFF Ihf/hrs/kolektiff
FURIOZNI KAUBOJI

Sjajna predstava Hrvatske na Svjetskom prvenstvu: Raspucani dečki postigli 54 gola, slijedi utakmica odluke

Zagrijavanje je u Varaždinu odrađeno na maksimumu, sada počinje ono pravo za naše mlađe juniore
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 22:01

HRVATSKA - RUANDA 54:18 (25:9)

VARAŽDIN Arena Varaždin. Gledatelja 200. Suci: Reyes Raymel i Zuniga Alexys (Kuba).

HRVATSKA: Herceg (9), Prpić (13); Glivetić 1, Bajan 7 (2), Ivanišević 8, Molc 2, Čaprić 8, Zovak 4, Borovec 1, Bartolić 2, Jurić 2, Krupić 2, Tkalec 7, Krstić 4, Malinarich 3, Petrović 3. IZBORNIK: Krešo Ivanković.

RUANDA: Kwisanga (2), Uwayezu (7+1); Musoni, Niyonkuru, Kubwimana 1, Karenzi 2, Hakizimana 3, Muhumure 2, Kayijama 2, Ndayishimiye 1, Akayezu 1, Nshimyumuremyi, Mbesutunguwe 5, Vedaste Niyoyita, Izabayo, Damascene Bazimaziki 1. IZBORNIK: Anaclet Bagirishya.

SEDMERCI: Hrvatska 2 (2), Ruanda 2 (1)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 min. (Krupić, Krstić), Ruanda 4 min. (Karenzi, Akayezu).

Zagrijavanje je završeno, od danas kreću ozbiljne utakmice. Otprilike bi se tako najlakše mogla rezimirati prva dva nastupa Hrvatske na Svjetskom prvenstvu mlađih juniora koje se igra u četiri naša grada. Susreti s Alžirom i Ruandom, dvije afričke reprezentacije koje su smještene u skupinu A i našoj reprezentaciji i Portugalu poslužile su više kao lakši treninzi nego utakmice na velikom natjecanju.

Nema potrebe razglabati o susretu koji završi 54:18, u kojem suparnik zabije po 9 golova u poluvremenu i ni na koji način ne može zaprijetiti. Priliku za igru je opet dobilo svih 16 naših igrača, a Aleksandar Čaprić je zaradio nagradu za najboljeg igrača.

Sutrašnji susret protiv Portugala bit će sasvim drukčija priča, odnosno prva ozbiljna utakmica naše reprezentacije na ovom SP i prvi pravi test. Pobjeda znači i dva boda za drugi krug, a to automatski otvara vrata prema željenom plasmanu na kraju natjecanja.

Prije godinu dana na Europskom prvenstvu U18 ove su dvije reprezentacije također igrale posljednji susret u skupini. Hrvatska je imala "zapakiranu" utakmicu, ali umjesto da samo zavežu mašnu naši su igrači sve prosuli u nespretno odigranoj završnici. U posljednjih pet minuta su nekoliko puta propustili otići na +2, ostali su više od šest minuta bez gola, promašili pritom i sedmerac, nisu iskoristili ni isključenje Portugalaca i završilo je pobjedom suparnika golom razlike i s dva boda na njihovom kontu za drugi krug. Portugalcima nije previše pomoglo (završili su EP na 8. mjestu), ali nama je polufinale učinilo predalekim (završili smo 5.). Bila je to bolna lekcija, ali iz takvih utakmica se može i jako puno naučiti i danas je odlična prilika da naši mladi igrači pokažu kako su svladali gradivo i koliko su igrački narasli u prethodnih godinu dana.

Standings provided by Sofascore
Linker
26. travanj 2024 08:30