ANTE CIZMIC Cropix
VEĆ SE ZNA NASLJEDNIK?

Slavko Goluža: ‘Dajem punu podršku novom izborniku, ali već sam se prijavio za idućeg, to je moja dužnost‘

Bivši izbornik je već istaknuo kandidaturu za idući mandat na klupi Kauboja
Piše: SNObjavljeno: 06. veljača 2023. 23:02

Hrvatski rukometni savez je prije nekoliko dana postavio novog izbornika muške reprezentacije. Umjesto smijenjenog Hrvoja Horvata Kauboje će voditi Goran Perkovac. Kao kandidati za novog izbornika su se spominjali i brojni bivši rukometaši među kojima je i bivši izbornik Slavko Goluža.

Goluža, koji je kao izbornik Hrvatskoj donio posljednju medalju sa Svjetskog prvenstva, je u razgovoru za HRT istaknuo kako daje maksimalnu podršku novom izborniku, ali i otkrio kako se već kandidirao za mjesto njegovog nasljednika.

"Šest ili sedam godina sam se maknuo od komentiranja kad me netko nazove. Ne želim komentirati jer svatko radi najbolje što zna i može. Zahvalio sam se Červaru i rekao da u ovom trenutku ne želim biti kandidat za mjesto izbornika, ali moram reći da sam se prijavio za sljedećeg izornika. Mislim da je to moja obaveza zbog dobrih rezultata koje sam postigao s reprezentacijom i klubovima koje sam vodio", rekao je Goluža pa dodao:

"Osvojene tri medalje u godini dana nisu mala stvar. Predanim radom i velikim srcem kojim sam vodio reprezentaciju mislim da je moja obaveza da se već sad kandidiram za idućeg izbornika."

Goluža je uvjeren da će se Hrvatska uskoro vratiti na vrh.

"Vjerujem u to. Dajem maksimalnu podršku našem izborniku. Čuli smo se, izmijenili smo par poruka. Peki je u gužvi, ali vjerujem da će iskoristiti svaku priliku za kontakt s igračima i trenerima u klubovima u kojima su mu igrači nositelji igre. Nije mu lako, ima puno posla i mislim da će sad tek osjetiti kakav je pritisak biti izbornik u Hrvatskoj", zaključio je Goluža.

Linker
24. travanj 2024 20:01