MATIJA DJANJESIC/CROPIX
OGROMAN PROBLEM

Šok uoči utakmice s Japanom! Veliki udarac za Hrvatsku, koronavirus ‘izbacio‘ nekoliko važnih igračica

Oko 19 sati rezultati PCR testova potvrdili su zarazu sve tri igračice...
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 06. prosinac 2021. 19:13

Veliki udarac pogodio je hrvatsku žensku reprezentaciju na SP u Španjolskoj. Na dan utakmice s Japanom Ćamila Mičijević i Ivana Dežić bile su pozitivne na brzom antigenskom testu, a rezultati testa Dore Krsnik bili su dvojbeni pa je nakon toga cijela reprezentacija napravila PCR testove.

Rezultati su trebali biti gotovo do 15.00 sati, ali čekanje se protegnulo do odlaska reprezentacije iz hotela na utakmicu. No, kako su i Mičijević i Dežić pokazivale simptome zaraze odmah su za njih pozvane zamjene iz Hrvatske. Oko 19 sati rezultati PCR testova potvrdili su zarazu sve tri igračice - Mičijević, Dežić i Krsnik.

S preliminarnog popisa za SP aktivirane su desna vanjska igračica Zrinskog, 24-godišnja Gabriela Gudelj, koja je bila i na završnim pripremama u Poreču i lijeva vanjska igračica Lokomotive, 21-godišnja Tena Petika. Obje igračice bit će prvi put u sastavu seniorske reprezentacije Hrvatske u službenim utakmicama na velikom natjecanju, a Tena je kći legendarne hrvatske rukometašice, a sada pomoćnice izbornika Nenada Šoštarića Snježane Petike.

Hrvatska je tako druga reprezentacija pogođena koronavirusom na SP u Španjolskoj. Podsjećamo, Austriji koja igra u skupini H u Torrevieji s kojom se spajamo u drugom krugu zaraženo je čak 5 igračica i izbornik.

Linker
06. svibanj 2024 22:28