Nenad Šoštarić

 KOLEKTIFF
IZBORNIK JE BIO ISKREN

Šoštarić nakon teškog poraza: ‘Nemamo mi tu kvalitetu! Pa suludo je očekivati da ćemo osvajati medalje...‘

‘Previše brzamo, radimo greške, upadamo u crnu rupu. Obrana je do sada bila dobra, ali u napadu...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. studeni 2022. 20:22

Katarina Ježić je proslavila stoti nastup za reprezentaciju, a mi smo se u njenom stotom nastupu oprostili od bronce osvojene prije dvije godine u Danskoj baš protiv Dankinja koje smo tada za taj veliki uspjeh svladali. Nenad Šoštarić naš izbornik kao i obično spremno je objasnio sve probleme koji nas tište.

- Izgubili smo od bolje ekipe. Opet nam se ponovila priča, da umjesto da povedemo 3:0 mi gubimo 3:0. Opet ishitreni šutevi, previše promašenih zicera. Nemamo tu kvalitetu za ovu razinu bez Ćamile Mičijević. Moramo ih proizvoditi u HR rukometu, nema nam druge. Igrali smo s dva playmakera. Dobili smo Pavlović, došli na 2 razlike i onda opet upali u crnu rupu. Počnemo brzati, raditi greške i to je to. Obrana je u svim utakmicama do sada bila dobra i jako dobra, ali napadački nemamo kvalitetu za ovu razinu. Suludo je bilo očekivati da ćemo mi stalno osvajati za medalje. Moramo biti realni i nastaviti stvarati, jake selekcije u mladim uzrastima tu moraju biti početak.

Nije se zaustavio.

- Jesmo li sretni s Eurom – nismo. Jesmo li dali sve od sebe – jesmo. I još nešto, nakon medalje od prije dvije godine, ovo je najveći rezultat Hrvatske posljednjih godina. Mi smo se nakon 10 godina vratili na SP. To je puno. No, imamo to što imamo, samo s većim ulaganjem možemo imati više.

Tea Pijević bila je naša najbolja igračica i protiv Danske.

- Izgubile smo susret u napadu. Obrana je bila dobra u prvom dijelu, OK i u drugom, makar se na kraju raspala. Željeli smo bolje, no jednostavno nije išlo. Mi nijednu utakmicu osim Mađarske nismo igrali 60 minuta i to je najveći problem. Hvala ljudima koji su uz nas u ovakvim utakmicama i vjerujem da ćemo se skupiti za sljedeću utakmicu i pokazati da znamo igrati rukomet.

Katarina Pavlović bila je naš prvi strijelac s Danskom.

- Šteta da smo kada smo došle na -2 nismo uspjele više. Nismo realizirali neke šuteve, a mogli smo i povesti. No, pali smo u rupu, vratili se kroz penale. Ali bilo je premalo. Nije nas išlo u napadu, to je tih 9 razlike za Dansku.

Danski izbornik Jesper Jensen bio je zadovoljan visokom pobjedom, ali ne pretjerano igrom svoje ekipe.

- Gubimo fokus, imamo dobra ulaz, rezultat, onda padnemo, slično kako nam se dogodilo u utakmici protiv Švedske. No, na sreću dobro smo odreagirali i na kraju zasluženo osvojili bodove. Imamo priliku za polufinale, ali morali bismo u zadnjem susretu dobro reagirati s Norveškom, što na ovaj način neće biti lako.

Sara Iversen odradila je lavovski dio posla u obrani ispred Althee Reinhard.

- Sretne smo zbog zaslužene i visoke pobjede. Imali smo dosta uspona i padova u tijeku utakmice i to nam je čini se najveći problem ovdje. Dvaput smo morale dobiti ovu utakmicu i vjerujemo da ćemo imati šansu za izboriti polufinale.



Norveška slomila Švedsku s 27-25

Rukometašice Norveške ostale su s maksimalnim učinkom na Europskom prvenstvu, pobijedivši u subotu u Ljubljani Švedsku sa 27-25 (13-13).

Švedska je na vrhu ljestvice skupine 1 sa šest bodova, koliko ih ima i Danska, ali s utakmicom više. Slovenija je treća sa četiri boda, a po dva boda imaju Švedska i Hrvatska. Bez bodova je Mađarska.

Za dva dana Norveška će igrati protiv Slovenije, a Švedska protiv Mađarske.

Hrvatske rukometašice će zaključiti nastup na ovom Europskom prvenstvu u srijedu, 16. studenoga (18 sati), utakmicom protiv Švedske.



EP rukometašica, glavna runda

SKUPINA 1

Hrvatska - Danska 17-26

Norveška - Švedska 27-25

Ljestvica:

1. Norveška 3 3 0 0 91-70 6

2. Danska 4 3 0 1 106-95 6

3. Slovenija 3 2 0 1 76-77 4

4. Švedska 3 1 0 2 81-74 2

5. Hrvatska 4 1 0 3 79-102 2

6. Mađarska 3 0 0 3 67-82 0

Linker
25. travanj 2024 14:31