Zoran Gobac

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZNA SE ŠTO JE BIO CILJ

Sprema se velika smjena u hrvatskom rukometu, ova izjava Zorana Gopca dovoljno govori o Hrvatskoj na SP-u

‘Vidjet ćemo što će reći Lino Červar i kojeg čovjeka će on predložiti‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 10:03

Zoran Gobac je taj u kojeg su uprte sve oči nakon još jednog SP-a makar sa ovim što se događalo proteklih dana u Švedskoj nema skoro pa nikakve veze, jer od 2018. službeno ne obavlja ulogu koordinatora za muški rukomet, koju je preuzeo samo u slučaju 2020. godina kada je Lino Červar sjedio na klupi. Nije čak ni bio Švedskoj, no svima je jasno da je njegovo mišljenje jako bitno i važno, jer baš ono stoji iza svih uspjeha našeg rukometa posljednjih 30 godina. Intervju ne daje već jako dugo vremena, ne nedostaju mu, no u ovom slučaju odlučio je reći poneku.

- Prvo nisam direktno uključen u događanja. Gospodin Červar je koordinator i vjerujem da će on kada sve prođe i kada se stvari slegnu, a to će biti ubrzo ne sumnjam, objasniti situaciju i donijeti zaključke, jer nas čekaju nove akcije. Moji stavovi dobro su znani svim članovima Upravnog odbora i to je ono što je važno za reći.

Još je jednu stvar naglasio.

- Važno je da se poštuju odluke Skupštine HRS-a, a jedna od njih je i postavljeni cilj na ovom SP-u, a to je plasman u četvrtfinale i među osam najboljih da bismo bili sigurno u olimpijske kvalifikacije. Ne želim prejudicirati bilo kakvu odluku, bilo kakav zaključak i ne mislim da ćemo o takvim stvarima diskutirati u javnosti, jer to nema nikakvog smisla. Znam u kojem pravcu moramo ići, čut ćemo sva razmišljanja, pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje.

I to je bilo sve od ZG, da ne bi bilo zabune. Izrečeno jasno sugerira da ćemo gotovo sigurno uskoro imati novog izbornika, a tko će to biti Gobac kaže:

- Ne znam, vidjet ćemo što će koordinator muških selekcija predložiti, što će na to reći Upravni odbor i tek nakon toga ćemo dočekati zaključke. U svakom slučaju svjesni smo da moramo brzo reagirati i sljedećih dana kada se svi vrate iz Švedske pričat ćemo o tome - zaključio je Zoran Gobac.

Izrečeno je vrlo jasno, bio je suzdržan pri izboru Horvata, rezultat koji smo polučili u Švedskoj nije ispunio postavljene ciljeve i teško je da će netko preko odluka Skupštine HRS-a imati hrabrosti prijeći. No, pričekajmo sljedeće dane. Bilo kako, rukomet će nastaviti živjeti, dogodine ćemo na Euro, pa 2025. imamo naše SP, a za vjerovati je da ćemo kao deveti i u olimpijske kvalifikacije i to bi bilo jedino dobro što smo na ovom SP ostvarili. Ali za to ćemo morati čekati siječanj iduće godine, Euro i prvenstvo Afrike. Još malo muke na sve ovo. Ali tako je kako je.

Linker
16. travanj 2024 16:32