Zvonimir Srna

 ZVONKO PAVIC Cropix
VELIKA OČEKIVANJA

Srna: ‘Obrana neće biti problem, samo da nas zdravlje posluži, jer tu smo imali dosta muke‘

Lijevi vanjski PPD Zagreba prije dvije godine je na Euru upisao debi za Hrvatsku
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. siječanj 2023. 16:29

Posljednje dvije sezone Zvonimir Srna (24) pomalo i sigurno izrasta u nositelja igre Zagreba. Muče ga ozljede i to je razlog da neke stvari ne idu i brže, no vratio se u ritam. Ova sezona nije donijela puknuće prepona, samo jako nategnuće koje je sada sanirano i Srna je pokazao koliko je vrijedan Zagrebu. A evo dolazi i u reprezentaciju u kojoj sudeći po početku dobiva jako bitan tretman u formiranju naše igre. Njegove obrambene sposobnosti su jako velike, on može biti i half, može igrati i u sredini obrane, može igrati i kao prednji u 5-1 što nije nebitno kada se zna da Mandića nema, dok Duvnjaku treba pomoć.

Iz Zagreba donio osnove

Na neki način ovo Svjetsko prvenstvo - bude li sve OK sa zdravljem - trebalo bi biti njegova prava premijera u dresu reprezentacije.

- A da, svi smo misli da će to biti na prošlom Euru, ali me korona nakon prve utakmice udaljila od momčadi i to je bio problem. Sada sam tu, na raspolaganju izborniku, veselim se svakoj minuti i svjestan sam odgovornosti pred onim što nas očekuje u narednim danima.

Igrate sve u obrani, neke su stvari nove u odnosu na Zagreb?

- Iz Zagreba sam donio osnove, uvijek se inzistiralo na obrani i nije mi problem apsolutno ništa na tom planu. U Zagrebu sam više half, igram 5-1 makar to još nismo pokazali i drago mi je da smo na neki način svi ovdje na okupu - i Musa, i Gojun, i Klarica, i ja - jer znam da smo dobro uigrani. Fali nam samo Csaba Leimeter koji je u Mađarskoj. Mislim da je to sve skupa jako dobar stvar, naravno uz ostale momke koji su tu jako važni u tom segmentu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Protiv Talijana u prvoj pripremnoj utakmici nije bilo velikog posla...

- Pa nisu u našem rangu kvalitete i samo nam je bilo bitno da prema sebi budemo ok. Pokazali smo segment tranzicije koja nam je proteklih godina u reprezentaciji dosta nedostajala i mislim da je to jako važna stvar, jer danas je bez toga jako teško igrati, posebno na velikim natjecanjima kakvo će biti ovo koje nas očekuje u Švedskoj. Počeli smo dobro vući i u Zagrebu i reprezentaciji i to je put modernog rukometa. Prije smo gubili jedan razlike, sada smo počeli dobivati jedan razlike i to je ta razlika koja nam je jako nedostajala. Zato sam optimist.

Puno ljudi razbija glavu s Egiptom protiv kojeg otvaramo Svjetsko prvenstvo, dok je ta utakmica važna zbog bodova koji se prenose u drugi krug, gdje čeka Danska i borba za dva mjesta u četvrtfinalu.

- Normalno je to jer Egipat je najbolja reprezentacija u uvodnoj skupini, s top igračima. No, ako smo mi pravi, zdravi i odigramo kako možemo, ta utakmica nam može dati vjetar leđa. Pokazalo se puno da protiv manjih selekcija imamo problema i zato ćemo morati biti jako oprezni, jer ždrijeb baš to sugerira.

Porečko testiranje

U kakvom je stanju Srna, što je s ozljedom i koliko umara dan za danom?

- Ne znam, već smo navikli da je Liga prvaka srijedom, domaća liga subotom, da su između putovanja pa ne mislim da je to neka situacija na koju nismo naviknuti. Mislim da činjenica da je utakmica svaki drugi dan neće biti problem.

Čekaju nas još dvije provjere prije polaska u Švedsku, protiv Makedonije u petak i protiv Izraela u nedjelju?

- Poslužit će da još definiramo neke stvari sigurno. Ne treba u njima očekivati nešto posebno, jer ćemo biti iz punog treninga, ali ne sumnjam da ćemo start SP protiv Egipta dočekati spremni. Samo da posluži zdravlje, jer imali smo već dosta problema, posljednji s Lučinom koji je nažalost morao izostati i zato s tim stvarima ne treba pretjerivati. Očekujem da ću odigrati ovo SP u kontinuitetu, mislim da imamo dobru momčad, sve ostalo ćemo morati kao momčad pokazati na terenu. Ne bih rekao da ima pritiska, nikome to nije neobična situacija. Gledamo pozitivno prema Jönköpingu – zaključio je Zvonimir Srna.

image
VLADO KOS Cropix

On, Šarac i Duvnjak lijevo bi trebali riješiti sve naše probleme. S dolaskom Gojuna u sredinu obrane to bi im trebalo olakšati veliki posao koji nas očekuje u Švedskoj...

Linker
19. travanj 2024 04:40