Mario Šoštarić

 ANTE CIZMIC Cropix
RASPORED NA EURU

Što čeka Hrvatsku u nastavku prvenstva? Ništa još nije sigurno, a jedna stvar mogla bi biti ključna

Dugačak je put do željenog cilja, ali otvorenje je pokazalo da se nikoga ne treba strašiti
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 22:12

Hrvatska je u prvom kolu Europskog prvenstva razbila Španjolsku rezultatom 39:29. Ova pobjeda je veliki zalog za nastavak turnira, no daleko od toga da nam ona išta osigurava.

Hrvatsku sada čekaju dva na papiru lakša susreta u grupi protiv Austrije i Rumunjske. Prvo nas čeka Austrija u nedjelju 14.1., dok dva dana kasnije igramo protiv Rumunjske. U tim utakmicama je bitno ući bez opuštanja i s dvije pobjede osigurati dva boda u idućoj grupi. Tamo bi gol razlika mogla igrati ključnu ulogu zbog potencijalnih "trokuta" te je utoliko važnije što je Hrvatska došla do toliko uvjerljivog slavlja.

Tamo nas gotovo sigurno čekaju Njemačka i Francuska iz grupe A, dok je teško predvidjeti tko će iz grupe C doći u Köln. U toj grupi su Mađarska, Crna Gora, Island i Srbija. Iz te grupe sa šest reprezentacija, dvije najbolje prolaze u polufinale, dok treća momčad igra utakmicu za peto mjesto.

Pred hrvatskim rukometašima je i dalje dug put do toliko željenog polufinala, ali danas su pokazali da se ne trebaju nikoga bojati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:38