ADAM IHSE Afp
POSTOJE DVA SCENARIJA

Švedske rukometašice osigurale nastup u četvrtfinalu, ali Kraljice šoka i dalje ovise o njima

Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1
Piše: HinaObjavljeno: 09. prosinac 2023. 22:50

Rukometašice Švedske osigurale su nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva kojem je njihova zemlja sudomaćin nakon što su u dvoboju skupine 1 u Goeteborgu svladale reprezentaciju Mađarske s 26-22 (10-11) i time Mađarice izbacile iz utrke za nokaut fazu.

Šveđankama će za potvrdu prvog mjesta trebati barem bod u dvoboju s reprezentacijom Crne Gore, što bi hrvatskim rukometašicama otvorilo mogućnost plasmana u četvrtfinale.

Za to postoje dva scenarija: u slučaju pobjede Hrvatske nad Mađarskom Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale, a u slučaju da protiv Mađarica osvoje bod, Hrvaticama bi za plasman u četvrtfinale trebala pobjeda Švedske nad Crnom Gorom.

Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na ishod dvoboja Hrvatske i Mađarske.

U skupini 3 je uoči posljednjeg kola poznato da su se u četvrtfinale plasirale Njemačka i Danska, nakon današnjih pobjeda nad Srbijom i Poljskom. Njemice i Dankinje će u ponedjeljak u međusobnom dvoboju odlučivati o tome koja će u četvrtfinale s prvog, a koja s drugog mjesta. Njemačke rukometašice su u boljem položaju, jer im je za osvajanje prvog mjesta dovoljan i bod.

Linker
03. ožujak 2024 00:04