Ivica Obrvan, trener Podravke Vegete

 IVAN BRKIć/RK PODRAVKA
IZBORNIK U ČUDU

‘Svoje reprezentativke znam, volio bih više vremena za upoznati ostale, jednu stvar nikako ne mogu shvatiti‘

Trener Podravke Vegete nakon prolaska u grupnu fazu Europske lige
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. studeni 2023. 21:21

Uzvratna utakmica sa švicarskim Spono Eaglesom bila je formalnost koju treba obaviti. Neobičan termin početka, u nedjelju u podne, nije spriječio gledatelje koji su još jednom željeli vidjeti Podravku Vegetu na europskoj sceni, dok valja naglasiti da su Koprivničanke ovaj put doista imale sreće u ždrijebu jer im Švicarke ipak nisu dorasle po kvaliteti i širini ekipe.
Krenula je Podravka odlično, stekla inicijalnu prednost zahvaljujući raspoloženoj Lei Franušić, a susret je započela “B” postava.

Prvih 30 minuta bilo je odlično, u nastavku je došlo do malog opuštanja, ali bez nekih dramatičnih posljedica.

- Prvo poluvrijeme bilo je iznad očekivanja što se tiče angažmana. Igrale su neke cure koje inače imaju manju minutažu, bilo je odlično i obrambeno i napadački. Bistro, s puno razmišljanja i koncentracije, i tako je bilo i par minuta otvaranja drugog poluvremena. Potom je uslijedio pad koncentracije, malo i motiva na veliku razliku - rekao je Podravkin trener Ivica Obrvan.

image

Lea Franušić

Dojma smo da je riječ o jednom od najmirnijih trenera u novijoj povijesti koprivničkoga kluba, ili barem tako djeluje kraj terena. No, priznao je da i on ponekad malo izgubi živce.

- Iskreno, malo me to naljutilo. Posljednjih 20 minuta nije bilo gledljivo što se tiče naše igre, ali mi je dalo i neke smjernice da se to može dogoditi i da su cure spremne na takve stvari. Očigledno je to jedno iskustvo i za mene. Danas nam to ništa nije značilo, jedino što smo možda malo pokvarili dojam prema publici. A možda i ja to gledam nekim drugim očima, nije mi bitna razlika, ali volio bih da smo u tih završnih 20 minuta izgledali drugačije...

Sve u svemu, osnovni je cilj ostvaren, osigurani su novi jaki ispiti protiv uglednih suparnika.

- Čestitke curama, naravno i cijelom klubu na plasmanu u Europsku ligu. Nije to mala stvar, prošle godine to je ispalo malo teže, ove godine nešto lakše. Veselimo se svi skupa zbog novih šest utakmica koje će biti dosta teške i zahtjevne. Znat ćemo vrlo skoro s kim igramo, moramo još puno učiti, trenirati i biti što više vremena u izdanjima u kakvima smo bili u subotu i u prvom nedjeljnom poluvremenu. No, sve u svemu, jako dobre dvije utakmice koje su nam puno koristile.

image

Ivica Obrvan, trener Podravke Vegete

IVAN BRKIć/RK PODRAVKA

U prvenstvu je Podravka maksimalna, povratak naslova prvakinja u Koprivnicu nakon dvije godine je izvjestan, sad će naglasak ipak biti na Europi.

- U ovoj kalendarskoj godini zaokružili smo ono što smo htjeli i željeli. Ne bih od toga radio nikakav spektakl, mislim da je sve to relativno normalno. Iza Nove godine se sve okreće i idemo s još većim ambicijama i željama, za što će trebati više posla, koncentracije i sazrijevanja. Kad se zagrebe, ipak je ova ekipa relativno mlada na ključnim pozicijama, no ove dvije utakmice ispale su više nego dobro što se tiče rezultata i superiornog plasmana u Europsku ligu.

Ždrijeb je u četvrtak, za pripremu će nakon Svjetskog prvenstva i blagdana preostati prilično malo vremena.

- Naravno da mi nije svejedno koga ćemo dobiti u skupini, ali mene kao trenera osobno smeta i ne mogu shvatiti da natjecanje kreće samo par dana nakon Nove godine. Po meni je to malo nelogično, trebalo bi to pomaknuti tjedan, dva ili tri. Svaka ekipa bi voljela imati barem dva tjedna za trening kako bi se čovjek vratio u normalu nakon blagdana...

Slična priča čeka Obrvana i u ulozi izbornika hrvatske ženske reprezentacije. Uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu ostalo je također malo vremena, okupljanje je već danas u Zagrebu.

- Sve mi je to bilo na brzinu. Normalno da se veselim tome što sam postao izbornikom reprezentacije, no volio bih da imamo koji dan priprema više i da smo bili koji put prije na okupu. Igračice iz kluba sam dovoljno upoznao, ostale ću tek upoznati. Ima nekih ozljeda za koje se nadam da će biti sanirane. Nastojat ćemo se posložiti u tih pet-šest radnih dana i eventualno dodati neku sitnicu koja bude potrebna. Volio bih da sve cure budu na dispoziciji i da pokušamo ostvariti jedan od ciljeva, prije bih rekao želju, to je da budemo među osam na turniru, što bi nam donijelo kvalifikacije za Olimpijske igre. Bit će jako teško, i ranijem izborniku Nenadu Šoštariću bilo bi jednako teško, tako da se nadam da ćemo izgledati dobro i da ćemo “kliknuti” u vezi odnosa mene i igračica, da će se prenijeti neka pozitivna energija i da ćemo izgledati dobro na Svjetskom prvenstvu - zaključio je Ivica Obrvan.

Linker
19. studeni 2023 21:26