Veron Načinović

 ANTE CIZMIC Cropix
NIJE SVE TAKO CRNO

Trojica Hrvata nominirana za najbolju momčad europskog prvenstva, naši rukometaši našli se u odabranom društvu

Glasovati se može do 27. siječnja u ponoć preko ‘Home of Handball‘ aplikacije
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. siječanj 2024. 21:22

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Njemačke oprostila se od ovogodišnjeg europskog prvenstva. Bio je to turnir pun oscilacija i visokih očekivanja za naše rukometaše, no na kraju je ostao gorak okus u ustima.

Doživjeli smo veliko razočarenje, no ipak smo dobili uvid u sposobnosti i mogućnosti određenih igrača koji će u budućnosti predvoditi reprezentaciju. Prepoznala je to i Europska rukometna federacija (EHF), nominiravši trojicu Hrvata za najbolju momčad Eura.

Za najboljeg golmana očekivano je nominiran naš Dominik Kuzmanović, a konkurenciju će mu činiti Austrijanac Constantin Möstl, Danac Emil Nielsen, Francuz Samir Bellahcene, Nijemac Andreas Wolff i Šveđanin Andreas Palicka. Potvrda je to ‘Kuzmi‘ da je odigrao fantastično prvenstvo, okrunjeno s nestvarne 22 obrane u posljednjoj utakmici.

Mario Šoštarić našao se u konkurenciji za najbolje desno krilo turnira, a za nagradu se još bore i Austrijanac Robert Weber, Nijemac Timo Kastening, Portugalac Pedro Portela, Slovenac Gasper Marguc i Šveđanin Sebastian Karlsson.

Treći Hrvat nominiran od strane EHF-a jest Veron Načinović, i to za zasebnu nagradu najboljeg obrambenog igrača prvenstva. Ušao je tako naš rukometaš u cijenjeno društvo koje čine i Danac Magnus Saugstrup, Francuz Luka Karabatić, Nijemac Julian Köster, Mađar Adrián Sipos i Šveđanin Oscar Bergendahl.

Glasati se može do 27. siječnja u ponoć preko ‘Home of Handball‘ aplikacije, a All-star momčad bit će objavljena 28. siječnja u 13 sati. Konačnu odluku čini 40% glasova skupljenih od navijača diljem svijeta, dok o preostalih 60% odlučuju eksperti krovne rukometne federacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:39