Dejana Milosavljević

 JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF Jozo Cabraja/Kolektiff
VAŽNA KARIKA

U reprezentaciju se vraća jedna od ključnih uzdanica: ‘Idemo po to SP! Ozljede? Nadam se da je to sad to‘

‘Slovakinje nisu loše, ali mi znamo što nam je činiti‘, kaže Dejana Milosavljević
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. travanj 2023. 15:52

Jedna od igračica koja bi trebala donijeti puno ovom sastavu Nenada Šoštarića je Dejana Milosavljević. Do prije neku godinu odlična u dresu Podravke, promijenila je sredinu, otišla u jaču Mađarsku ligu, ali su je ozljede zaustavile u napredovanju taman u trenutku kada je pokazivala da može preuzeti ključne stvari u reprezentaciji. I sada se nakon odsustva polako vraća, vidjet ćemo je danas u utakmici protiv Slovačke. U situaciji kada smo bez Ćamile Mičijević, kada bez nje nemamo definiranu poziciju lijeve vanjske, Milosavljević je ta od koje se puno očekuje.

Prvo pitanje, kako je nakon ozljede?

- Pa dobro sam, sve je loše iza mene. Igram, živa i zdrava bez nekih posljedica. Imala sam lom kostiju u dlanu, pa sam slomila palac desne ruke. Kako se dogodilo? Bila sam u obrani i ruka mi je zapela za marker protivnice, cura je htjela proći i prošla je, krcnulo je i... Oporavak je trajao od 1. rujna, skoro tri mjeseca. Propustila sam posljednje akcije reprezentacije, propustila sam Euro u Sloveniji. Nadam se da je to sad to.

Zasad nam se nije poklopilo

Kako vam je u Siofoku?

- U Siofoku je OK, svaka utakmica je zanimljiva, liga je dobra, bile smo u četvrtfinalu Europske lige, tako da mogu reći da sam zadovoljna. Još ne znam hoću li ostati u Mađarskoj, jer se situacija posljednjih godinu dana malo promijenila, makar imam ugovor koji traje još sljedeću sezonu. Glavni sponzor lige je otkazao sponzorstvo, klubovima je teže pa ćemo vidjeti. Ne mogu biti sigurna ni u što.

image

Dejana Milosavljević

UROS HOčEVAR/KOLEKTIFF Uros Hočevar/Kolektiff

Minutaža?

- Igram cijele utakmice, u dva pravca, na svim vanjskim pozicijama po potrebi. Meni nije problem.

Kako vam je izgledalo Europsko prvenstvo iz fotelje?

- Imali smo problema, ali i kada smo osvojili broncu na Euru prije toga napadački smo bile lošije od obrane i vratarki. Mislim da bismo u kompletnom sastavu te probleme zaobišli, ali zasad nam se nije poklopilo.

Kada ste posljednji put bili u reprezentaciji?

- Mislim u Poreču, četvrti mjesec protiv Češke. Kasnije viša sila.

Latvija nije posebna razina

Ni sada niste kompletne, kako ste se uspjele posložiti za Slovačku?

- Uspjele smo, makar nam fale nam dvije ključne igračice, posebno u obrani, Ćamila Mičijević i Ana Debelić, ali cure koje su tu, tu su opravdano, vjerujem da ćemo to i pokazati na utakmici...

Slovačka nije bezazlen protivnik?

- Nije. Ima igračica koje su ostavile trag u Mađarskoj koja je ponajbolja liga u Europi i s kojima se susrećem. Recimo, Lancz igra jako dobro u Mosormagyarkovariju, ona im je jedna od ključnih igračica. Vuku jako brzo, brzi centar i polukontru. Treba biti oprezan s njima. Ja mislim da hoćemo i možemo, to je moja procjena.

Latviji su zabile skoro 90 komada u dvije utakmice...

- Latvija nije posebna razina, ali zabiti 90 golova je jako puno. To treba moći. Ta brzina im je velika prednost. Španjolac Duenas je trener i tu se vide pomaci u njihovoj igri.

Mi znamo svoje?

- Apsolutno, cilj je prolaz, imamo dvije utakmice za to i pokazat ćemo da smo bolje - zaključila je Dejana Milosavljević.

Linker
27. travanj 2024 06:29