ANTE CIZMIC Cropix
POPIS IGRAČA

Važan kotačić hrvatske obrane otpao zbog ozljede, evo tko će ga zamijeniti u Hannoveru

Kao i na Euru, umjesto njega dolazi krilo Wisle Plock
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. ožujak 2024. 22:10

Pravu pomutnju izazvao je nedavni popis igrača za početak priprema za OI kvalifikacije u Hannoveru. Makar nigdje nije navedeno da igrači poput Cindrića, Martinovića ili Načinovića neće doći uopće, javnost je to uglavnom prihvatila kao Sigurdssonovo zaobilaženje spomenutih i tu su već počele polemike, što naravno nije neočekivano.

Uglavnom, tu treba pojasniti nekoliko stvari. Prva i osnovna je da je prije dvadesetak dana na adresu IHF-a otišao popis 35 igrača i samo tih 35 igrača ima mogućnost igrati OI kvalifikacije. U svakom trenutku, ako ih zatreba Sigurdsson.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Dakle, na popisu nisu pivot Sesveta Zlatko Raužan i krilo Zagreba Davor Ćavar pa oni neće igrati kvalifikacije. Svi ostali s popisa 35 imaju to pravo i mogućnost ako ih Sigurdsson pozove, pa tako nije točno ni da je otpisan Cindrić, ni Načinović, ni Martinović, dok se ne vidi njihovo pravo stanje.

Načinovićev Montpellier u nedjelju igra protiv Limogesa u prvenstvu, Melsungen Ivana Martinovića i Davida Mandića igra u petak navečer s Balingenom i vrlo je važno pitanje hoće li Martinović nakon dugo vremena biti u sastavu. Cindrićev Dinamo nakon Europa lige sa Sportingom u utorak igra u subotu prvenstvo protiv Steaue i tek kada sve to prođe oni će moći biti tu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Neće od starta biti ni kapetana Duvnjaka iz privatnih razloga, priključit će se u ponedjeljak. Kopljara nismo spomenuli, jer je imao ozljedu nakon prošle euro utakmice, ali i da se na njega računa, a može se računati, treba znati da on s Berlinom igra u nedjelju derbi protiv Magdeburga bude li zdrav.

I tek u ponedjeljak ćemo znati na čemu smo ustvari i s kim možemo ići za Hannover. Sigurdsson je rekao brojku 20 i vjerojatno će ostati dosljedan tome, makar je sada kada se svi koji mogu igrati okupe ta brojka 22.

Jedino je izvjesno da s popisa otpada zbog ozljede David Mandić, a da umjesto njega kao i na Euru dolazi Lovro Mihić.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U petak su pripreme počeli:

Vratari: Mandić, Kuzmanović

Lijeva krila: Jelinić

Desna krila: Šoštarić, Glavaš

Pivoti: Šipić

Lijevi vanjski: Srna, Gojun, Mamić (stigao u petak navečer)

Srednji vanjski: Karačić

Desni vanjski: Klarica

Izvan popisa 35: Raužan, Ćavar, Gavrić, Molc

Kasne: U subotu dolaze Lučin, Mihić, Martinović, Maraš, Vistorop, Grahovac, a u ponedjeljak Duvnjak, Ivić, Cindrić, Načinović, Kušan.

Na čekanju: Pilipović, Šarac, Kopljar.

Linker
02. svibanj 2024 23:35